אני בן 20 ורוצה להתחיל ללמוד במוסד אקדמי. העניין הוא שאני דיי מתלבט לגבי התואר הראשון אך יחיד עם זאת בטוח שאני רוצה לעשות תואר שני - MBA. כרגע, אני נוטה לכיוון של מנהל עסקים עם התמחות בשיווק או מימון. השאלה שלי היא: כיוון שאני מתכוון לעשות MBA בעתיד,האם עדיף לא ללמוד תואר ראשון במנהל וללכת לכיוון שונה כמו משפטים/תקשורת כי בכל מקרה אעשה MBA?
שאלה שנייה: למרות שהתשובה דיי ברורה, האם תואר ממוסד אוניברסטאי יותר נחשב מתואר של מכללה?
נ
ניר
MBA אתה יכול לשלב אחרי כמעט כל
תואר. אני למשל למדתי משפטים בקריה האקדמית אונו ואחרי הסטאז' (שהיה במשרד מאד גדול) הבנתי שאני לא רוצה להיות עו"ד והתחלתי ללמוד תואר שני במנע"ס
אני מאמין שמי שלומד בתואר ראשון חומר ריאלי (מתמטיקה בשפת העם) יהיה לו יותר קל בלימודי MBA אבל זה לא מחייב
קח את זה צעד אחר צעד תתחיל מהראשון ותראה אח"כ מה עם השני
בקשר לשאלתך השניה- מה זה אומר נחשב? כמו שאמרתי אני סיימתי תואר במשפטים בממוצע גבוה בקריה האקדמית אונו והרבה משרדים גדולים הסכימו לקבל אותי. מסקנה- זה יותר תלוי בך מאשר בחותמת על התעודה שלך
ח
חמדי טרבולסקי
יעוץ מינהל עסקים
שלום אורי, השאלה שנשאלת במה את רוצה לעסוק? מה מעניין אותך? אם הנך מעוניין להתעסק בתחומים של שיווק או מימון אז רצוי ללמוד תואר ראשון במינהל עסקים ולהשתלב בשוק העבודה בתחומים אלו. לא ניתן להגיד היום שתואר של אוניברסיטה נחשב יותר, היום יש יותר ויותר מכללות שנחשבות יוקרתיות ובעלות מוניטין, תוכניות לימוד מגוונות, מרצים בכירים וכד'.. יש תוכניות שנחשבות טובות יותר באוניברסיטאות ויש אחרות שנחשבות יותר במכללות..