שלום חמדי, בעבר פניתי עלייך ועכשיו צצה בפניי סוגייה חדשה. הנני בעלת תואר במדעי החיים והמדוייקים במקצוע המורחב-אופטומטריה. ואני שוקלת לעשות הסבה לתחום הפננסי. בעיקרון השאיפה שלי להגיעה בסופו של דבר לתפקידים נחשבים בחברות השונות ובינהן להגיע לעבוד במטה של בנק מסויים. כרגע אני עומדת בפני דילמה, האם ללכת ללמוד תואר ראשון פננסי (כלכלה או מנה"ע) או מכיוון שיש לי כבר תואר ראשון (אך איננו רלוונטי) ,אז ללמוד מנה"ע תואר שני -התמחות במימיון. ושאלה נוספת,האם (במצב שלי) תואר שני במנה"ע מוערך באותה מידה כמו תואר ראשון בקבלה למקומות העבודה? כלומר, האם קיימת העדפה לבוגרי תואר ראשון על פני שני שעושים אותו בשביל הסבה מקצועית.
א
אורית
היי נינה
אין צורך לעשות תואר ראשון כדי לעשות תואר שני, בטח שלא כשכבר יש לך תואר ראשון כלשהו. אם זה התחום שמעניין אותך הייתי ממליצה לך על תוכנית ה-MBA של הקריה האקדמית אונו בהתמחות במימון ושוק ההון.
אני לקחתי את השיווק, אבל התוכנית לכשעצמה מצויינת ומבריקה. מאוד ממליצה לך להתייעץ עם יועצות הלימודים שם לראות איך את מרגישה עם זה.
בהצלחה!
ח
חמדי טרבולסקי
תואר שני או הסבה
שלום נינה, אני ממליצה לך לעשות תואר שני ולא תואר ראשון נוסף, עדיף להתקדם כלפי מעלה מאשר לרוחב. תואר שני MBA בהתמחות במימון בהחלט יפתח בפניך את האפשרות לעבוד בתחום הפיננסי בהצלחה