התמחות בהתנהגות ארגונית ב - MBA או תואר שני בייעוץ ארגוני?
התמחות בהתנהגות ארגונית ב - MBA או תואר שני בייעוץ ארגוני?
ע
1 תגובות
שלום. אני לומדת לתואר ראשון במדעי ההתנהגות וניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית תל אביב יפו, ומעוניינת להמשיך ללימודי תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בהתנהגות ארגונית, או ללימודי תואר שני במדעי הייעוץ והניהול ארגוני. שני התארים הללו נלמדים באוניברסיטת תל אביב. אשמח לדעת מה ההבדל בין שני התארים, מבחינת קושי הלימוד, חשיבות ויוקרת התואר, וכן המשרות שנפתחות בפני הבוגרים של שני תארים אלה. כמו כן, אשמח לדעת האם העובדה שאת התואר הראשון למדתי במכללה משפיעה על סיכויי הקבלה שלי לתואר השני באוניברסיטאות השונות.
תודה רבה.
ש
שני יונגר
מנהל עסקים או ייעוץ ארגוני
שלום,
תואר שני במנהל עסקים שייך למחלקה למנהל עסקים וההתמחות בו בהתנהגות ארגונית אינה מכוונת בהכרח את הבוגרים של המסלול לעיסוק בייעוץ ארגוני. המסלול השני הוא המסלול לייעוץ ארגוני שבו נלמדים גם קורסים העוסקים ממש בייעוץ, מה שלא תלמדי בתואר במנהל עסקים עם התמחות בהתנהגות ארגונית. לכן, אם את רוצה להיות יועצת ארגונית, המסלול השני הוא המתאים לך. לגבי עיסוק בייעוץ ארגוני, קשה מאוד למצוא עבודה בתחום הזה, ואת זה חשוב לי בכל הכנות שתדעי מראש. זה לא בלתי אפשרי, אך יש עדיפות לבעלי ניסיון ניהולי אצל מציעי העבודה. האחרים עוסקים בתחום כעצמאיים בעיקר. לגבי התואר הראשון שנלמד במכללה, אם ציוניך בתואר טובים לא אמורה להיות לך בעיה, אך כנראה שלא תקבלי הרבה פטורים אם למדת תחום דומה או מקביל, זו המציאות.