השנה אני עומד לסיים את לימודי לתואר ראשון בכלכלה וניהול ומעוניין להמשיך לתואר שני.
אני חייב לציין שהקושי בלימודים לא היה רב כמו שסיפרו ולכן גם יש לי ציונים טובים. איך אוכל להחליט לאיזה תואר להמשיך?
לפי אילו קריטריונים עלי לבחור? אין לי העדפה מיוחדת מבין שניהם. איזה מקצוע הוא בעל אופציות גדולות יותר לתעסוקה בשוק? היכן השכר גבוה יותר?
תודה רבה וסליחה על הבלבול
ש
שלומית אגוזי
MBA - רוחב יריעה גדול יותר
על אף שבין כלכלה ומנהל עסקים יש נושאים משיקים, מדובר בשני תארים שונים למדי. תואר במנהל עסקים נותן לך רוחב יריעה והיבטים רבים של קבלת החלטות בניהול העסקי. MBA כולל לימודים המתייחסים למיצוי כלל משאבי החברה הפנימיים לצורך התמודדות אסטרטגית מיטבית בעולם העסקים התחרותי. מכיוון שכך, גם מגוון התפקידים שניתן להגיע אליהם עם תארי MBA רחב יותר. התמחות יכולה למקד את התעניינותך ולהקציע את כישוריך בתחום מסויים כגון מימון, תכנון אסטרטגי, שיווק וכד'. המשכורות, כמובן, בהתאם.
בהצלחה!
שלומית אגוזי סגנית מנהל MBA מכללת רמת גן
ל
ליאור
מסכימה לגבי הMBA אבל...
שלא תטעי, אל תחשבי אפילו על מכללת רמת גן
הייתי ממליצה על התוכנית ל MBA של הקריה האקדמית אונו, מאוד מאוד מאוד.
הנגיעה בפרקטיות קריטית כל כך בMBA, שחשוב מאוד לשקול מאוד ברצינות את מוסד הלימודים שאתה בוחר בו.
בהצלחה!
ח
חמדי טרבולסקי
תואר שני במינהל עסקים או כלכלה
שלום צפריר, כלכלה ומינהל עסקים הינם תחומים שונים, השאלות שנשאלות: במה הנך עוסק או מעוניין לעסוק? איזה תחום מעניין אותך? וכד'.... MBA נחשב ליוקרתי בשוק העבודה ופותח אפשרויות רבות, תואר שני בכלכלה בדר"כ מיועד לאלו שרוצים לעסוק במחקר.