שלום רב, אני מסיימת כרגע תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות במימון וחשבונאות.. אני מאוד רוצה להמשיך ללמוד משהו או לחלופין לשנות כיוון. הפחד הוא שכל מה שלמדתי יזרק לפח. חשבתי להמשיך בתחום הרפואי (פיזיותרפיה) או משהו בסיגנון- שזה בעיקרון עוד תואר ראשון. או לחלופין להמשיך לתואר שני במנהל עסקים. האם יש אפשרות לשלב באיזהו אופן את שני התחומים? או כדאי להמשיך בנישה של מנהל עסקים? מקווה שהתבטאתי נכון. מאוד חשובה לי דרך ההמשך.. ופה אני מאבדת את עצמי.
ש
שני יונגר
האם להמשיך ללמוד לתואר נוסף?
שלום מריה,
מכיוון שאת רק מסיימת את לימודי התואר הראשון, את עדיין לא יכולה לדעת בוודאות מה לעשות הלאה. להרבה מאוד אנשים, מה שעושה סדר, זה להיכנס למעגל העבודה.
לרוץ מתואר לתואר מבלי להתנסות, יכול רק להגדיל את התסכול שלך, כי תמיד יהיה עוד משהו שאת לא יודעת או עדיין לא למדת.
אני בכנות חושב, שזו הדרך הטובה ביותר להבין קצת יותר על עצמך מה נכון לך. אני בטוחה שדרך ההמשך חשובה לך ואני מבינה את החרדות והלחץ שמביא איתו סיום תואר ראשון בתחום כל כך כללי כמו מנהל עסקים. אך אם את לא יודעת בוודאות מה את רוצה, עבודה היא הפתרון הטוב ביותר. ללמוד תוכלי גם בעוד שנה או שנתיים.
אני בן 33 , רוצה להתחיל ללמוד השנה
שלום לך, אני בן 33 , חושב להתחיל ללמוד השנה, חושב על תואר בניהול מערכות בריאות או מנהל עסקים, אגב אני עובד מנהל אדמיניבטרטיבי במרכז להתפתחות הילד.. איזה משני התחומים זה שיעזור לי להתקדם יותר... ומה רמת המתמטיקה והסטטיסטיקה בכל אחד מהתארים אלה??
מודה לך מראש
ש
שני יונגר
מה ללמוד לתואר ראשון?
שלום נימר,
אני מניחה ששני התחומים יכולים להיות טובים לך, ניהול מערכות בריאות מגביל אותך לתחום בו אתה עוסק היום או דומים לו. מנהל עסקים יאפשר לך גם קידום בתחום שבו אתה עוסק היום וגם מעבר לתחום אח, אם תרצה בכך כמובן.
רמת המתמטיקה והסטטיסטיקה היא לא ברמה גבוהה במיוחד שני המסלולים. המתמטיקה ברמה של 4 יחידות לימוד לבגרות והסטטיסטיקה היא גם כן ברמה לא גבוהה במיוחד.
לימודי המשך לתואר ראשון, מה כדאי?
היי שני, אני מודה לך על התגובה המהירה.. לא ציינתי בשאלה שלי שאני עובדת כבר שנתיים בבנק בתחום המשאבי אנוש. אמנם מזכירה (כי אני סטודנטית) אך כן נכנסתי למעגל העבודה. זה למה אני עדיין לא יודעת מה להמשיך. מאוד קל לי להתחבר לכל דבר, אני גם אוהבת כל דבר שאני עושה ומתחברת בקלות למקום. הבעיה אני לא יודעת מה האפשרויות שלי להמשיך. אני מאוד אוהבת בני אדם. אבל הפן הכספי מאוד חשוב לי. אני חושבת להמשיך משהו/ לשנות משהו.. התואר הראשון (במיוחד מנהל עסקים) לא נותן הרבה חוץ משורה נוספת בקו"ח.