מספר שאלות: 1.האם המוסד שלומדים בו את התואר השני חשוב לעתיד, כלומר האם המעסיק לא יקבל אותי עם למדתי במכללת פרס במקום באוניברסיטת ת"א? 2.האם כדי להשקיע ולעשות GMAT כדי להתקבל לאונ' ? האם המבחן ברמת הקושי משתווה לפסיכומטרי? 3.האם מכללת פרס נחשבת כיום טובה? האם המל"ג יכולה לבטל לה את הזכאות להענקת תואר שני במנהל עסקים? 4.במה קריית אונו/מכללה למנהל טובים יותר ממכללת פרס? 5.האם בכלל חשוב לעשות תואר שני במנהל עסקים (יש לי תואר 1 בנהיול וכלכלה)? האם זה בעתיד יחזיר את ההשקעה? 6.אם יש לי 2 תארים האם העובדה שאחד מתארים מהאונ' ושנייה ממכלה באה כיתרון אצל מנהיל משאבי אנוש בחברות שמתמודדים למשרות?
ח
חמדי טרבולסקי
תואר שני היכן ללמוד והאם כדאי?
שלום ע, המוסד שלומדים בו בהחלט יש לו חשיבות בהשתלבות בשוק העבודה, בכלים שרוכשים וכד'.., אך יחד עם זאת יש חשיבות לאישיות המועמד, קורות החיים , הניסיון, כישורי הבעה ועוד... תואר שני MBA במינהל עסקים, מקנה לך כלים ניהולים זהו התואר פיננסי ניהולי הכולל גם קורסים במימון, חשבונאות, שיווק מערכות מידע - המכשיר אותך לתפקידי ניהול בכירים. התואר נחשב ליוקרתי בשוק העבודה. GMAT זו בחינה הנערכת מול מחשב, באנגלית בלבד. היא בוחנת את היכולת לפתור במהירות בעיות מתמטיות, להבין טקסטים אקדמיים באנגלית ולהפעיל יכולות של חשיבה וניתוח, ההכרחיות להצלחה בלימודי ה-MBA.