שלום, אני בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ומזרחנות. עשיתי הסבת אקדמאים להנדסת תוכנה ואני בתחום כבר 15 שנה. אני מנהלת יחידת IT. מזה כמה שנים. אני מתעניינת בתואר שני. מחפשת משהו שיתן ערך מוסף לקורות החיים ואולי לתפקידי ניהול בעתיד. עם זאת לא רוצה להשקיע 100 אלף שקל בתוכניות ה MBA היוקרתיות ולא לבזבז זמן על משהו שבסוף לא יתן לי כלום. האם זה משנה איזה תואר שני יש לי בתחום שלי? אני יודעת שמשנה איפה עושים את התואר אבל האם זה נכון גם לתחומים שלי? באיזור ירושלים הנחשבים זה MBA למנהלים שהיא תכנית יקרה, או ה MBA בעברית שמצריך GMAT כנראה תכנית בוקר. אפשר לוותר וללכת למכון לב או לנדר. ואם כן MBA אז חשובה התמחות או לא ואם כן איזו? יש מקומות שאין להם התמחויות אלא כללי. בקיצור מה לעשות???
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני במנהל עסקים
שלום אפרת,
לנושא התואר השני יש השפעה פחותה לעומת התואר הראשון. אני מסכימה שמסלוליהם יוקרתיים דורשים המון כסף ובמיוחד שלא מובטח שום דבר בסופם. אך מכיוון שאת כבר בעלת וותק רב בתחומם ואני מניחה שאת מעוניינת בקידום בתחום שלך, אולי פחות קריטי איפה תלמדי. כמובן שחשוב שהתואר היה מוגבר ומומלץ לא ללמוד במוסד לימודים קיקיוני.
אני מציעה שתבחרי לי נוחות המסלול שיאפשר לך לעבוד במקביל ללימודים, שאינו תוכנית בוק א או כל תוכנית פחות נוחה. אם תרצי יוכלו לסייע לך מהשירות של האתר להגיע למכללות המתאימות.
כדאי שתלכי לשמוע מה הם מציעים ותעשי החלטה לגבי מה שהכי מתאים לך.