למדתי תואר ראשון בלכלכה ומנע"ס בבר אילן וכיום אני עובדת במוסד פיננסי במחלקת שיווק. אני נורא מתחברת למכירות ולשיווק וכן רואה את עצמי בתפקידי ניהול בעתיד.
1) אשמח להבין במה יכול לעזור תואר שני והאם כדאי בכלל לעשות אותו ולהשקיע זמן וכסף, הרי אפשר להתקדם גם בלי תואר שני... תלוי בך בסופו של דבר, לא כך?
2) אני עובדת במוסד פיננסי (שוק ההון) ומתלבטת האם לעשות תואר שני בכלכלה או במנע"ס בהתמחות שיווק . נראה לי שמנע"ס זה הכיוון כי אני רוצה להתקדם בתחום הניהול והשיווק, איפה כדאי ללמוד? האם יש מוסד שלא דורש GMAT?
3) האם תואר שני במנע"ס הוא ממש למקצע אותך בתחום העסקים והניהול או תואר כללי כמו התואר הראשון במנע"ס?
תודה רבה חן
ש
שני יונגר
תואר שני במנע"ס או קורסים מקצועיים בשיווק
שלום חן,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. לא בהכרח, תואר שני טוב למי שהוא יסייע לו או בקידום או בשינוי תחום מקצועי או הדרוש לשם קידום לתפקיד ניהולי. אם אחד מהנ"ל מתאים לך, אז כדאי שתלמדי לתואר שני במנע"ס. 2. יש מכללות שלא דורשות GMAT, אך זה תלוי בין היתר בממוצע הציונים שלך בתואר הראשון. ויש לך את האוניברסיטה הפתוחה שלא דורשת GMAT. אבל הבחינה הזו לא נוראית. 3. התואר מאוד דומה לתואר הראשון ברוב המקומות. כלומר אין התמקצעות של ממש אלא עוד לימודים כללים כמו בתואר הראשון. עם זאת, יש מכללות שמשקיעות קצת יותר מהאחרות ויש להן פרקטיקום דיי מושקע וקורסים בתמחויות רציניות. אבל, בתחום שלך כדאי לשהקיע בתחום המימון או בתחום השיווק כי בזה את עוסקת.
דבר נוסף, אם את לא זקוקה באמת לתואר שני כרגע (בשביל סטאטוס קידום וכו') אולי כדאי שתשקלי ללמוד קורסים בשיווק וכד'. יש קורסים מקצועיים מעולים שיתנו לך המון ידע ובזמן קצר.
בברכה, שני
ח
חן
תודה שני, יש קורסים שאת ממליצה
ספיציפית בשיווק?
פחות מענין אותי מודלים שיווקים וכו כמו שלמדתי בקורס שיווק בתואר הראשון... מעניין אותי יותר ברמת הפרקטית...
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי תעודה בשיווק
שלום חן,
בהחלט יש את הקורסים הללו. את יכולה לפנות ולברר בבתי הספר הבאים: הבצפר, עבודי, 6b, ניו מדיה ועוד.
יש עוד בתי ספר כמובן, אז תתחילי להיכנס לעניינים ותראי מה יותר מתאים לך ומשם יהיה קל יותר לכוון לבתי ספר ספציפיים.