אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר תואר רב תחומי מנהל עסקים וכלכלה בשילוב עם מדעי המחשב כמקצוע נוסף ומבחינת העתיד אני מתכנן בעיקרון ללכת לכיוון התחום הפיננסי(בנקים וכו'). דבר נוסף-אני אחד שמאוד אוהב ללמוד מס' דברים ולא רק משהו אחד בגלל זה בחרתי את המסלול הנ"ל.
עקב כך רציתי לדעת מס' דברים: 1. האם מדעי המחשב כמקצוע נוסף יעזרו לי במידה ואלך לחפש עבודה בתחום הזה 2. האם התואר כולו שווה משהו מבחינת השוק 3. אילו המלצות יש לכן בשבילי הן מבחינת לימודי תואר ראשון והן מבחינת לימודי המשך(תואר שני,קורסים,התמחויות וכו') על סמך הנאמר למעלה.
תודה מראש והמשך סוף שבוע טוב, רן
ש
שני יונגר
לימודים לתואר בתחום פיננסי
שלום רן,
אני מניחה שלימודי מחשבים תמיד יכולים להיות טובים, זה הרי חלק מהחיים של כולנו. בכל מקרה בינם לבין תחום הפיננסיים אין הרבה קשר מלבד השימוש במחשבים שהוא חלק בלתי נפרד מעבודת הבנקים וכו'. אני רק חוששת שמא הלימודים יהיו עמוסים לך מאוד, אבל תמיד אפשר להפחית חטיבות (להוסיף באמצע התואר קצת יותר קשה).
לגבי התואר כולו, אם אתה מתכנן להתחיל את דרכך בבנק, אז המבחני קבלה שיעשו לך בהתחלת הדרך הם החלק החשוב ביותר כי הם מתווים את הדרך שלך בבנק (ייעוד לקידום מהיר או המסלול האיטי והבטוח) עצם זה שאתה תלמד לתואר בתחום פיננסי מספיק בהחלט לבנקים כחלק מתנאי הקבלה.
ההמלצה העיקרית שלי אליך היא ללמוד את אחד מהמסלולים הבאים: 1. מנהל עסקים בהתמחות במימון- יסייע לך המון בתחום הפיננסים בעתיד אם תרצה לעשות כל קורס בתחום יהיו לך הרבה פטורים והרבה ידע במימון 2. כלכלה וניהול- ככה תהיה רב תחומי מבחינת מקומות העבודה האפשריים- כי בנקים הם רק חלק מהעולם הפיננסי.
אם אתה רוצה להוסיף לימודי מחשבים לכל זה רק בגלל עניין, זה בסדר, אבל בעיני מיותר ויקשה עליך להגיע להשיגים גבוהים במיוחד שהולכים והופכים קריטיים משנה לשנה.
בברכה, שני
ר
רן
תודה על ההמלצה
שני,תודה רבה על ההמלצה. לקחתי לתשומת לבי אתה מה שאמרת.
ר
רן
בהמשך להודעתך
שני על פי המלצתך אני שוקל בימים אלה ללכת וללמוד תואר ראשון בניהול וכלכלה אבל המוסד שבו אני מעוניין ללמוד את התואר רשם שעל התואר ש"הענקת התואר מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה" ורציתי לשאול אותך האם כדאי לי בכול זאת ללכת וללמוד את התואר הנ"ל במוסד זה שמתאים לי הן מבחינת תנאי הקבלה והן מבחינת המיקום או פשוט ללכת ללימודי מנהל עסקים וכלכלה כמו שהוא מציע(תואר רב תחומי שאיננו מחויב באישור המל"ג ונחשב תואר לכול דבר).
ובתודה והמשך שבוע טוב רן.
ש
שני יונגר
לימודים שטרם אושרו על ידי המל"ג
שלום רן,
כל תואר אקדמי בארץ מחוייב באישור המל"ג. אני מניחה שהתואר הרב תחומי כבר אושר על-ידי המל"ג ולכן אינו צריך את האישור, כפי שרשמת.
החיסרון היחידי בתואר שעדיין לא קבל את אישור המל"ג הוא שאינך יכול לדעת מתי האישור יתקבל, אך מכיוון שזו לא הנדסה הדורשת חתימה בפנקס המהנדסים או משהו בסגנון וכל מה שאת צריך הוא התעודה בסוף התואר שמעידה על הידע שלך,אז המגבלה היא רק במקומות בהם דורשים את התעודה כחלק מתנאי הקבלה לעבודה וזה לא קורה הרבה.
אני חושבת שכדאי למרות דעתי שתבחר בעצמך את המסלול שמתאים לך, אם התואר הרב תחומי הוא מה שמתאים לך, אז לך עליו ואם אתה סגור על כיוון פיננסי, אז אני ממליצה להתמקד בלימודים מהתחום הפיננסי ולא להתפזר.
בהצלחה בבחירה. שני
ש
שני יונגר
תואר המוצנה באישור המל"ג
שלום רן,
תארים אקדמיים שמותנים באישור המועצה להשכלה גבוהה הם תארים שככל הנראה יאושרו בעתיד. החיסרון בדרך כלל נובע מכך שהרבה פעמים האישור מגיע שנה שנתיים אחרי שמסיימים את התואר ואז חסומים מהמשך לתואר שני עד שמקבלים את הדיפלומה המאושרת על-ידי המל"ג. אם היה מדובר בתואר בהנדסה, הייתי ממליצה לוותר מראש, כי שם האפשרות לעבוד מוגלת ללא האישור הזה.
אם כל התנאים טובים לך ומסתדרים לך, לך על התואר הזה. העיקר שתצליח בלימודים ותמצא עבודה טובה בסופם.
בברכה, שני
ר
רן
כלכלה וניהול...
הי,שני
לאחר מה שהמלצת לי אני שוקל בימים אלה ללכת לתואר ראשון בכלכלה וניהול בהתמחות מימון.
עכשיו שאלתי היא כזו,האם תואר ראשון יספיק לי היום כדי להתקדם בתחום הפיננסי או שמא רצוי להמשיך לתואר שני?