שלום לכולם, אני מעוניינת להתחיל באוקטובר הבא תואר ראשון במנהל עסקים או כלכלה, אני מתקשה להחליט בין שני התארים. מצד אחד, כלכלה נשמע לי תואר "מבוקש" ו"שימושי" יותר, כי אתה מקבל מקצוע. מצד שני, מנהל עסקים זהו תואר רחב שניתן לקחת אותו לכול מיני כיוונים...
האם מבחינת השוק ו"איכות" התארים הם נחשבים שווים? או שעדיף להתחיל בכלכלה על מנת לקבל את תואר הכלכלן ואת הכלים הפיננסים ואולי להמשיך מאוחר יותר במנהל.. הייתי שמחה אף ללמוד שיווק כהתמחות וייצוג והסברה ולכן אני מבולבלת האם הכלכלה משתלבת.
תודה רבה !
ד
ד"ר רונית שבילי
כלכלה מול מנהל עסקים או דוברות והסברה
שלום אילנה
כלכלה ומנהל עסקים הינם שניהם תארים איכותיים ו"נחשבים". התארים הינם שונים ולכן אין מקום לדרג ביניהם. מנהל עסקים הינו תואר שאכן פורס קשת אפשרויות גדולה יותר ואילו כלכלה מצטמצם לתחום הכלכלי. השאלה היא באם את רוצה לעסוק בתחום הכלכלי פיננסי. לגבי שיווק, ישנם מסלולים של מנהל עסקים הנותנים דגש לתחום השיווק. כיוון אפשרי יכול להיות גם פיתוח עסקי. להבדיל, באם הכיוון הוא הסברה, אזי המסלול בד"כ דרך לימודי תקשורת בדגש בתחום זה כשאינני רואה כיצד כלכלה תשתלב. התחומים שבחרת הינם די שונים זה מזה. השאלה היא בעצם מה יתאים לך כאדם, ליכולותיך, ברמת הענין, הכישורים? האם התחום הפיננסי, ניהול או ההסברה? נסי לעשות רשימת דרישות לתחומים השונים והצליבי עם רשימה של כישוריך. במידה ועדין קשה לך להחליט מומלץ לשקול הכוון תעסוקתי.