אני מתחילה ללמוד בעוד חודשיים במכללה למנהל את התואר הזה. רציתי לקבל מכם טיפים לגביו .... הגעתי למקום הנכון? מישהו כבר למד שם והתקדם בתחום? מה אני צריכה לעשות ולהיות כדי להתבלט? הממוצע זה משהו חשוב פה? מה חשוב לי לעשות לפני תחילת הלימודים? איזה קורסים משמעותיים? על מה אני יכולה לוותר? מאיזה מורים כדאי להימנע? מי העדיפים?
ש
שני יונגר
לימודי חשבונאות ומנהל עסקים
שלום דנית,
ראשית בהצלחה בלימודים. התואר שבחרת הוא בהחלט תואר לא פשוט, אך שכרו בצידו. למעשה תסיימי אותו עם ידע בתחומי הניהול והמימון במקביל להיותך רו"ח (אם תרצי בכך כמובן).
לגבי רו"ח, הדרך היחידה להתבלט היא להגיע להשיגים בלימודים, ציונים בתחום החשבונאות הם החשובים ביותר. כל מי שמגיע למשרדים הגדולים מגיע לשם הרבה בזכות הצטיינות בלימודים. אך אין זה אומר שלא ניתן למצוא עבודה טובה ומעניינת במשרד רו"ח.
לפני תחילת הלימודים הדבר הכי חושב תוכלי לעשות לעצמך הוא לקחת בחשבון שתצטרכי ללמוד קשה לאורך כל התואר המאוד תובעני, אך משתלם שאת עתידה ללמוד. אין הכנות מיוחדות שלדעתי אפשר לעשות.
לגבי מרצים או ויתורים, אני אשאיר לך לגלות בעתיד מה חשוב יותר ומה פחות. בטוחה שכמו סטודנטים רבים אחרים תלמדי מהר מאוד איך עובד העסק.
בהצלחה בלימודים, שני
א
אוהד
דנית, תוכלי לומר לי
מי המליץ לך ללכת למכללה למנהל? אני גם שוקל להרשם לשם השנה. יש לי את כל התנאים הדרושים ושמעתי דברים טובים בסהך הכל... מה את יכולה עוד לספר בבקשה על מה ששמעת כמובן?