שלום ברצוני להירשם ללמודי מנהל עסקים ולהגיע להתמחות במימון. יש לי התלבטות אחת ויחידה והיא שרמת האנגלית שלי לא טובה ואני מאוד חושש שזה יפגע לי בלימודים. יש לציין שאני לומד ומנסה לשפר אך זה לוקח זמן רציתי לדעת מה דעתך בנושא והאם רמת האנגלית וכמות האנגלית הנלמדת בשיעורי מנהל עסקים בכללי היא גבוהה. תודה
ש
שני יונגר
רמת האנגלית בלימודים מנהל עסקים לתואר ראשון
שלום אלעד,
למרות שצפוי כי בלימודי מנהל עסקים לימודי האנגלית יהיו ברמה גבוהה, לצערי הדבר אינו נכון. תתבקש ככל הנראה לעבור את הקורסים הבסיסיים של המכללה או האוניברסיטה בה תלמד לצורך זכאות לתואר וקורס נוסף באנגלית עסקית שלרוב הוא קורס ברמה מאוד לא גבוהה.
אני בהחלט חושבת שלמרות הדברים הללו, אם אתה רוצה להצליח בעתיד בעולם העסקים העבודה על השפה היא רלוונטית ביותר ושווה להשקיע בה כל מאמץ שתוכל. זוהי השפה הרשמית של העולם העסקי ולכן לא ניתן להתקדם בלעדיה.
מקווה שעזרתי, שני
א
אלעד
לימודי אנגלית
האם תוכלי להמליץ לי או לתת לי טיפים כיצד אוכל ללמוד את השפה כי אני באמת מנסה הכל.
ש
שני יונגר
טיפים לגבי לימודי שפות ואנגלית בפרט
שלום אלעד,
מהיכרותי המעמיקה עם עולם לימודי השפות, אוכל להמליץ לך לבחור במסלול המלמד בעיקר את השפה המדוברת. הסיבה העיקרית לכך היא שלימודי שפה חייבים להיות שגורים בפיו של הלומד על-מנת שיוכל ללמוד גם לקרוא ולכתוב.
חשוב לי שתדע כי בלימודי שפות יש עליות וירידות, ימים טובים יותר וימים טובים פחות ולכן חשוב שתמצא דרך לשמר את מה שתלמד בכל קורס שתבחר לאורך זמן. כלומר, עליך למצוא עבוד או מסגרת אחרת שתספק לך לפחות פעם פעמיים בשבוע מפגש עם השפה.
אני מאוד ממליצה להתחיל וללמוד בקורס שיתאים לך, בחר לא רק לפי מחיר הקורס, כי ההשקעה בהחלט משתלמת בעתיד.
דבר אחרון, על מורים שמלמדים אנגלית בתיכונים אני פחות ממליצה, שיטת הלימוד הבית ספרית לא טובה ולכן האנגלית של רוב הישראלים אינה ברמה טובה. קח גםאת זה בחשבון.