היי לכולם, אני מסיימת תואר ראשון בביוטכנולוגיה אבל לא בטוחה שאני רוצה לעבוד בפן המחקרי אז אני שוקלת לעשות תואר שני במנהל עסקים ולשלב בין שני התחומים. האם השילוב הזה מוצלח מבחינה תעסוקתית? אני יודעת שאפשר להיות תועמלן מכירות גם עם תואר ראשון בלבד, אז במה יקדם אותי תואר שני במנה"עס ? אשמח מאווווד לתשובה! בתודה מראש... ענבל
ש
שני יונגר
אולי כדאי קצת לחכות
שלום ענבל,
מכיוון שזה עתה סיימת את הלימודים יש קושי מסויים בהמשך רציף לתואר שני כאשר הוא אינו הכרחי כרגע.
אני מציעה שתמתיני עם לימודי התואר השני (איזה שלא תעדיפי ללמוד) לעוד שנה או שנתיים. הסיבה לכך פשוטה, הניסיון בעבודה יסייע לך להבין מה הכיוון המתאים ל ואם התואר במנהל עסקים יכול לקדם אותך לתפקידים מעניינים יותר או בכירים יותר.
החיסרון בהתחלה מיידית של תואר שני כרגע מבחינתך הוא שלא תוכלי להתמסר ב 100% לעבודה. בחילת הדרך התעסוקתית זה בעייתי קצת.
לכן, אני מציעה שלא תשללי את התואר במנהל עסקים אלא רק תדחי אותו בנה או שנתיים אחרי שתכנסי קצת לעניינים.
מה את אומרת?
בברכה, שני
ע
ענבל
יש בזה משהו, אבל...
מתחילת התואר הראשון תכננתי לעשות תואר שני במנהל עסקים. אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון בביוטכנולוגיה בלבד ואני חושבת שבשילוב עם תואר MBA אני יכולה למצוא את הנישה שלי. מה גם שיש משרות ב"טבע" למשל של 3 משמרות בשבוע כך שאני יכולה לצבור איזשהו נסיון תעסוקתי... מה את חושבת?
וגם- רציתי לשאול בבקשה מה זה אומר ומה זה דורש להיות מנהל פיתוח עסקי? תודה!