שלום לכולם, שמי אבי ואני מסיים כרגע תואר ראשון בכלכלה, מכיוון שהאנגלית שלי לא משהו אני מנסה להתחמק מבחינת GMAT. באוניברסיטת בר אילן ישנו תואר שני בניהול תעשייתי ללא צורך בבחינה הנ״ל. משיחה עם מרצה הוא טוען שהתואר קשה מאוד כי יש הרבה חישובי מתמטיקה ורוב הסטודנטים הינם מהנדסי תעשייה וניהול. ושאלותיי להלן: 1. האם באמת התואר כ״כ קשה כמו שמנסים להציג אותו? 2. האם התואר הנ״ל הינו יוקרתי כמו מנהל עסקים בשאר האוניברסיטאות?
תודה ויום טוב, אבי
ש
שני יונגר
תואר שני במנהל עסקים או ניהול תעשיתי
שלום אבי,
אני מניחה שלאחר שסיימת תואר ראשון אתה וודאי כבר יודע שאין תואר קל. אני מניחה שכל מי שעושה תואר שאינו המשך ישיר לתואר הראשון אותו למד מתקשה בחלק מהקורסים הנלמדים, זאת לאור פערים בידע שיש מהתואר הראשון.
לגביי שאלתך בעניין היוקרה, זו שאלה פחות רלוונטית במקרה של תואר שהוא אחר מתואר ראשון במנהל עסקים, התואר הזה מוכוון תעשייה ולכן מדבר יותר למהנדסי תעשייה וניהול. השאלה היא מה את רוצה להשיג באמצעות התואר ומאיזה תחום אתה מגיע? אולי התואר לא מתאים לך וכדאי להתאמץ למצוא מסלול במנהל עסקים לתואר שני ללא GMAT.
דבר אחרון, אנגלית היא א-ב בעולם העסקים היום (ולא רק שם) אולי כדאי שתשקול לשפר את האנגלית שלך כדי שתוכל באמת להנות מהתועלת של תואר שני במנהל עסקים.