שמי אדוה, אני בוגרת תואר ראשון מדעי (סיימתי בממוצע 87) ועובדת בתחום כשנתיים. אני מתעניינת בלימודי תואר שני במנהל עסקים. יש לי מספר שאלות - 1. האם מישהו מכיר את הלימודים במרכז האקדמי רופין? אני מתעניינת ללמוד שם משום שזה נוח לי מבחינה גאוגרפית וכן משום שניתן להירשם ללא בחינת GMAT כאשר ממוצע הציונים מספיק לכך וכך אוכל להירשם כבר לשנה הבאה ולא אצטרך לעשות את בחינת הGMAT ולהמתין שנה לתחילת הלימודים.. הביקורות שמצאתי עד כה (לא הרבה) אומרות כי רמת הלימודים שם לא גבוהה אך מתחשבים באנשים עובדים. אשמח מאד לקבל ביקורות נוספות במידה ומישהו שמע/מכיר.
2. בהמשך לשאלתי הראשונה.. במידה ואעדיף להשקיע כבר בבחינת GMAT ולהירשם לאוניברסיטה/מכללה - האם יש אוניברסיטאות/מכללות שמעניקות מלגות בהתאם לציונים עבור תואר שני?
תודה רבה מראש ושבוע מצוין! אדוה
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום: לגבי שאלתך הראשונה לא אוכל להמליץ לך אשאיר זאת לחברי הפורום. לגבי שאלתך השניה ישנם מוסדות המעניקים מלגה לתואר שני המסתמכת על ציונים גבוהים בתואר ראשון וציון ג'ימאט גבוה במיוחד בצירוף קורות חיים וראיון אישי. לכל מוסד תנאי הענקת מלגות שונים, אני ממליצה לך לברר במוסדות בהן את מתעניינת. בהצלחה
ג
גדי חייט
לימודים ברופין
אדוה שלום, שמי גדי חייט, בוגר בהצטיינות של תכנית התואר השני ברופין. הופתעתי לראות את מה שכתבת לגבי הביקורות על רופין - הופתעתי כי כאחד שעבר את המסלול הנ"ל וסיים אותו לפני כשנתיים, הרי שהביקורות לא מוצדקת. הלימודים מאוד מעשיים, רלבנטיים וברמה גבוהה מאוד. רמת המרצים גבוהה מאוד, והדרישות הגבוהות מהסטודנטים לצד התכנים המאוד רלבנטיים הופכים את המוסד הזה לרציני ומכובד לא פחות מאף אוניברסיטה בישראל. כמו שכתבת יש התחשבות גבוהה באנשים עובדים. אם תרצי יותר פרטים, אשמח לתת לך - 054-7608082 בברכה, גדי חייט.