אני מעוניית בתואר שני במנהל עסקים. הבנתי שבבן גוריון יש אפשרות לקבלה ללא GMAT. האם בעקבות זאת ייתכן ורמת הסטודנטים נמוכה יותר? האם יש מדרג של מוסדות לימוד? אם כן, מה הכי נחשב? תודה
ש
שני יונגר
לימודי מנהל עסקים לתואר שני
שלום,
לתואר שני במנהל עסקים יש אפשרויות רבות מאוד לקבלה. הדוגמא שנתת לגבי בן גוריון איננה גורעת כלל וכלל מרמת הלימודים כיוון שיש צורך בציונים גבוהים ממש כדי להתקבל ללא GMAT.
עם זאת יש לך המון המון אפשרויות לבחירה מבין מכללות רבות וכמובן כל האוניברסיטאות. אין מדדרג מוסדות לימוד והכי חשוב מה את מביאה איתך אם את מכוונת למובנים של תעסוקה תואר שני במנהל עסקים הוא מדד רציני לרצינותך ולשאיפותיך את הניסיון שלך חשוב לא פחות. חשבי על זה.
אני מציעה שתלמדי במסלול שהכי יתאים לך כלכלית וגם מבנית מבחינת מבנה הלימודים ואולי גם מבחינת היצע ההתמחויות המשתנה בין המוסדות השונים.
בברכה, שני
ד
דורון
תואר שני במנהל עסקים ללא GMAT בבן גוריון
אין מדרג מסודר בארץ של מוסדות לימוד אבל בתואר שני במנהל עסקים יש כמה מקומות בולטים וידועים ושאין בכולם חובת GMAT. בין המקומות הנחשבים:
האוניברסיטה העברית בירושלים אוניברסיטת תל אביב אוניברסיטת בן גוריון המרכז האוניברסיטאי אריאל המרכז הבינתחומי הרצליה המכללה למנהל
זה המוסדות היותר מוכרים במנהל עסקים.
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום ברוב האונברסיטאות יש מסלול ללא ה- GMAT , בדרך כלל אלה מסלולי המנהלים הדורשים ניסיון תעסוקתי עשיר. בתור אחראית פורום איני יכולה להמליץ על מוסד כזה אחר, אני משאירה זאת לחברי הפורום. בהצלחה