שלום, אני מעוניינת בלימודי מנה"ס בהתמחות בשיווק לתואר ראשון. אני מחפשת רמת לימודים גבוהה יחד עם גמישות בזמנים שתאשפר גם עבודה במהלך השבוע (אני עובדת לילה, כרגע במשרה מלאה אך ניתנת לצמצום). הבנתי שבמכללה למנהל המערכת מעט יותר עמוסה...מישהו יכול להעיד מניסיונו ולהמליץ? תודה!
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום: כמנהלת פורום איני יכולה להמליץ לך על מוסד כזה או אחר. אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ במוסדות בהן את מתעניינת , לדבר עם סטודנטים ובוגרים ולקבל החלטה. בהצלחה
ל
לימור
ממליצה לך על מקום עם שכר לימוד נמוך יותר.
היי, אם בגלל השכר לימוד את מתכוונת לעבוד הייתי ממליץ לך לבחור במוסד אחר. שנת לימודים במכללה למנהל היא למעלה מ30 אלף בשנה. כדאי לך לברר על מכללות ציבוריות שבהם שכר הלימוד סביב ה10 אלף בשנה. השוני בין השכר לימוד היא בגלל שהמכללה למנהל היא מכללה פרטית ללא תמיכה מהמדינה. והמכללות הציבוריות נהנותמ מתמיכה ע"י המדינה בתקציבים ולכן השכר לימוד נמוך יותר. זה לא מעיד על הרמה האקדמית. ממליצה לך לברר על המכללות הציבוריות ויש כמה כאלה באזור המרכז. בהצלחה!!!
ל
לי
זכאית למלגת מצטיינים בכל מוסדות הלימוד - איפה כדאי ללמוד?
בכל המוסדות שביררתי איתם אני זכאית למלגת הצטיינות, בפרט במכללה למנהל שם המלגה היא מלאה. אני רוצה לעבוד כי אני אוהבת את העבודה שלי וכי תמיד צריך כסף... מה שחשוב לי זה רמה אקדמאית טובה, מערכת לא עמוסה מדי ונוחות הגעה יחסית.. הבעיה שיש יותר מדי אפשרויות ואני לא יודעת לבחור (-: תודה!
ר
רן
המקומות המומלצים!
אם את זכאית למלגת שכר לימוד בכל מקום שתלמדי אז כדאי במכללה למנהל שהיא ביחד עם המרכז האוניברסיטאי אריאל המקומות המובילים בלימודי מנהל עסקים!!! ממליץ בחום על שתי המוסדות לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. בשניהם מרצים מן השורה הראשונה ולשניהם יש דרישה בשוק. ממליץ לך לבקר בשני המקומות ולהחליט.
ש
שני יונגר
כדי לפנות לשירות של האתר בעניין כזה
שלום לי,
אני בהחלט מסכימה עם מה שכתבה לימור. מה עוד שהמכללות בכללותן בד"כ מאפשרות לימודים מעט יותר גמישים מהאוניברסיטאות לצורך העניין.
השאלה היא האם גמישות היא כל מה שאת מחפשת בלימודים או שיש לך קריטריונים נוספים. באזור מרכז הארץ יש מכללות רבות וחלקן אף ציבוריות בהן עלות הלימודים כי כשל לימודים באוניברסיטה.
באופן כללי לימודי מנהל עסקים במקומות רבים הם ברמה גבוהה וכדי לעשות סקר שוק קצת יותר מעמיק. אני מאוד ממליצה לך לדבר עם אנשי השירות של האתר. הם יוכלו לעזור לך למצוא מסלול שתוכלי לממן וגם את המסלולים הגמישים מבין כלל מסלולי הלימוד האפשריים עבורך.