אני מתעניינת בלימודי מנהל עסקים וכלכלה אבל דיי מפחדת מהמתמטיקה שם. יש לי בגרות במתמטיקה ברמת 3 יח' בציון 80/85 (לא זוכרת) אבל לדעתי אני מסוגלת לקצת יותר כי לא ממש התאמצתי בגיל הזה.
האם זה אפשרי לעשות את זה? כלכלה נשמע לי מפחיד קצת. ראיתי שלומדים מיקרו ומאקרו כלכלה שכל הסטודנטים בוכים על הקורסים האלו, אבל הבנתי שכמעט בכל תואר בכל מקרה אני אצטרך לעבור את הקורסים האלו.
ברור לי שאני אצטרך לתרגל הרבה אבל אני חוששת מאחר ואני מתכוונת לעבוד במהלך התואר אז אני לא יודעת כמה שעות בנטו יהיה לי להשקיע.
יש לי סיכוי??
ש
שני יונגר
רמת המתמטיקה בלימודי כלכלה וניהול
שלום רונה,
ראשית עלול להיות לך מעט קשה להתקבל ללימודים ללא 4 יחידות במתמטיקה שהן בדרך דרישת סף לתואר ראשון בכלכלה וניהול.
לגבי רמת הקושי המתמטית במהלך הלימודים, עיקר הקורסים דורשים הכרה טובה מאוד עם אלגברה ברמה של משוואות עד שני נעלמים. לא משם נובע הקושי במקצועות אלו.
בקורסים במתמטיקה ואלגברה ליניארית הרמה היא מקבילה בערך לבגרות ברמה של 5 יחידות לימוד.
כמובן שיש התעסקות עם מספרים לאורך כל התואר וצריך לקחת זאת בחשבון, הכנה טובה של יסודות המתמטיקה או השלמה ל-4 יחידות לימוד תספיק לך בהחלט.
בברכה, שני
ר
רונה
מכינה ייעודית לכלכלה וניהול
תודה על התגובה, אני מתכננת לעשות מכינה ייעודית לפני.
אז את אומרת בעצם שהלימודים יהיו לי קשים מדי? באמת לומדים קורסים ברמת 5 יחידות לתואר ראשון? אילו קורסים יהיו ברמה הזו? אין לי מושג איך אני יכולה להתכונן לקראת התואר?!
כדאי לעשות או שלא שווה לנסות בכלל? תודה על העזרה
ש
שני יונגר
לימודי מכינה
שלום רונה,
אם את מתחילה את דרכך האקדמית במכינה, את יכולה בהחלט להיות רגועה. מטרת המכינה היא בדיוק לסגור את הפער בידע שיש לך כרגע בין הדרישות של התואר לבין רמת הבגרויות שלך מבית הספר.
המכינה היא מומלצת ביותר! היא תכין אותך בדיוק לנושאים שתלמשי לאחר מכן במהלך התואר! רק חשוב, כמובן, לקחת את המכינה בכל הרצינות בדיוק כמו שתקחי את התואר עצמו ברצינות.
אל דאגה, סטודנטים רבים עוברים את המסלול הזה בדיוק, ההצלחה טמונה אך ורק ברמת ההשקעה. צר לי אם יצרתי אצלך את הרושם שהתואר קשה מידי בשבילך, זו לא הייתה כוונתי, אלא שרציתי להבהיר שתזדקקי לבגרות ברמה של 4 יחל' לפחות כדי לא להתקשות בקורסים הריאליים.