האם זה שווה ערך לתואר BA במינהל עסקים? וגם מבחינת יוקרת התואר והמקצוע? האם זה זהה בשוק העבודה או שיש הבדלים בין שניהם? את העניין של ההוראה בנוסף הבנתי... אבל האם שניהם תארים זהים או באותו שווי בשוק?
ש
שני יונגר
מהי מטרת התואר?
שלום רמי,
התואר הוא תואר B.Ed שלמעשה זהו תואר בחינוך.
השאלה היא מה אתה מעוניין לעשות לאחר סיום התואר מבחינת אופי התעסוקה. אם אתה הולך בכיוון של עמותות למיניהן וניהול בתחום העמותות או עבודה בתחומים הפיננסיים אתה יכול עם התואר הזה ללכת בשני הכיוונים.
לפני שאמשיך אני רוצה להזמין אותך לכתוב לי מה היית רוצה לעשות מבחינת תעסוקה לאחר סיום התואר.
בברכה, שני
ר
רמי
מטרת התואר היא יותר לכיוון הפיננסי
תאמת חשבתי יותר על התחום הפיננסי כמו השקעות , בנקים, ותפקידי ניהול שונים.... אשמח מאוד לתשובה מאוד כוללת בקשר לשווי התואר... אפשרות תעסוקה... מה שווה מבחינת יוקרה? מה שונה מתואר BA במנהל עסקים? ומבחינת מוסד הלימודים הויצו "מה תואר שלו שווה בשוק העבודה"? מחכה מאוד דחוף... והמון תודה
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום רמי,
במקרה זה אין זו שאלה של יוקרת התואר אלא של מטרות תעסוקתיות. הלימודים בתואר עליו אתה מדבר הם שליוב של לימודי חינוך עם לימודי מנהל עסקים. כיוון שאתה נוטה לקריירה בתחום הפיננסי זה לא ממש התואר אותו אתה אמור לחפש. אין כל קרש לרמה או יוקרה בדברי אלא רק לבחירת מסלול בהתאם למטרות שלך.
אני בטחה שתוכל למצוא תארים רבים ברמה גבוהה אשר הם פיננסיים בצורה מובהקת יותר מהמסלול הזה. ישנם מסלולים רבים ומוסדות לימוד רבים בישראל שמלמדים לתואר במנהל עסקים ברמה מצויינת.
אין בדברי מלגרוע מאיכותם של הלימודים במכללת ויצו אלא רק להדגיש כי אתה צריך לבחור במסלול מובהק בהתאם לציפיותיך. חלק מהקורסים הנלמדים במסלולי הלימוד המנהל עסקים מטרם לסייע לך במציאת תפקידים פיננסיים. אינני בטוחה שתואר המשלב חינוך הוא בדיוק מה שאתה צריך.
דבר אחרון שחשוב שתזכור עם תחילת לימודיך, בלימודי מנהל עסקים הניסיון שלך הוא החשוב ביותר, לכן העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא למצוא תעסוקה כבר במהלך התואר שהיא בעלת זיקה לעולם הפיננסיים כדי שתתחיל את חייך התעסוקתיים לאחר הלימודים כאשר אתה בעל ניסיון התחלתי לפחות.
אולי כדאי שתעזר בשירות של האתר במציאת מוסד לימודים או מסלול לימודים המתאים למטרותיך יותר מאשר התואר הספציפי הזה.