שמי הילה, בעלת תואר ראשון בחוג משולב למד"ח (כלכלה, מדעי המדינה וסוציולוגיה). התואר הינו כללי ולא נותן מקצוע או ידע מקצועי שנדרש ע"מ למצוא עבודה בתחום הפיננסי. אני עתידה ללמוד תואר שני במנהל עסקים (התמחות מימון ) והשאלה שלי היא האם התואר השני כן יתן לי פתח למצוא עבודה בתחום הפיננסי כבעלת מקצוע (כלכלנית/ עוזרת כלכלן/ מימון, וכו) ? החשש שלי הוא שהתואר השני הוא כללי כמו הראשון, ולא יתן לי כלים כבעלת מקצוע. אשמח להכוונה בנושא.... תודה
ש
שני יונגר
לימודים לצורך כניסה לעולם הפיננסי
שלום הילה,
עוד לפני שתתחילי ללמוד אני רוצה להציע לך כמה אפשרויות למחשבה:
1. הבנקים מקבלים עובדים לתפקידים התחלתיים גם עם תארי שאינם מובהקים פיננסית, שם תוכלי או להתקדם לתפקידים עתידיים או לצבור נסיון בתחום הפיננסי ולמצוא תפקיד אחר בתחום.
2. במידה ואחד מהתחומים הבאים מעניין אותך, אין זה חובה ללמוד לתואר נוסף (לפחות לא כרגע) כדי להכנס לתפקידים התחלתיים בהם: לימודי ביטוח, לימודי יעוץ פיננסי (יעוץ השקעות), יעוץ פנסיוני.
אלו קורסים לצורך תעודה ולא תארים שלמים, אשר יפתחו לך פתח לעולם הפיננסי, כל תחום והשונות שלו. הכי חשוב שתבחרי מה ללמוד לפי התחום שבו תרצי לעסוק בעתיד.
בהצלחה, שני
ה
הילה
בהמשך לשאלה הקודמת
תודה שני על התגובה, ובכל זאת.. אם כן החלטתי לעשות תואר שני במנהל עסקים, האם לדעתך זה יקדם אותי כבעלת מקצוע?? לפי מה שאני יודעת זהו תואר יוקרתי, ולפי הקורסים נראה שהתואר כן מקנה ידע שיפתח לי דלתות בהמשך. מודה על ההתיחסות!! הילה
ש
שני יונגר
תגובה
שלום הילה,
תואר במנהל עסקים, הוא תואר ללא מקצוע מובהק אלא תואר כללי מאוד, גם במסגרת התואר השני. אני מבינה את התפיסה של התואר כיוקרתי ובצדק, מי שרוצה להיות מנהל חובה עליו ללמוד ניהול. למרות זאת, יתרונו של התואר מתבטא רק במהלך הקריירה, כפי שציינתי בדברי הקודמים. סטודנט אשר לא למד לימודים לתואר מקצועי, מהנדס, משפטן, רו"ח ועוד שילמד לתואר במנע"ס מגדיל אמנם את היצע המשרות האופציונאליות לכיוונים פיננסיים וכמובן שזו עדות מרשימה למחויבות ורצון להתקדם, אך זהו לא מקצוע מובהק (למרות שאני מאמינה כי חייבים ללמוד גם להיות מנהלים).
אם את רוצה להיכנס לעולם הפיננסי ואין לך רקע פיננסי מהתואר הראשון, אז כמובן שאציע לך לבחור בלימודים אלו בהתמחות במימון כי זה החלק הכי קרוב למקצוע שהתואר השני ייתן לך. אם התחום השיווקי הוא זה שמעניין אותך הייתי ממליצה לך קודם ללמוד לימודי שיווק במוסדות שלא לתואר אלא לתעודה וכמובן לקחת בחשבון בעתיד ללמוד לתואר שני במנע"ס.
הכי כדאי, לדעתי האישית ומניסיון החיים שלי, להתחיל לעבוד! העבודה הראשונה שתבחרי בה והתחום בו תבחרי להתחיל את הקריירה שלך יעצבו גם את בחירותיך לעיצוב עתידך המקצועי. זה נכון שלעשות תואר שני במנע"ס זה קל ברוב המקרים ולכן כולם עושים אותו, אך זו חשיבה מאוד לא בוגרת של סטודנטים שזה הרגע סיימו תואר ראשון.
נקודה נוספת שאני רוצה להציע לך למחשבה היא שבמיוחד בעבודה הראשונה שאחרי התואר "הבוס" יצפה ממך ל 100% מזמנך לפחות! ולכן, לימודים במקביל עלולים להגביל אותך כי הם גוזלים זמן רב, שעות עובדה ימי חופשה לטובת בחינות ועוד.
עשי את התואר עכשיו רק אם התואר הראשון שולח אותך לכיוונים שהיום כבוגרת התואר הם לא ממש מה שאת רוצה לעשות בעתידך המקצועי. אחרת המלצתי הכנה לחכות שנה או שנתיים ואז להחליט.
עשי את ההחלטה הנכונה לך, וכמובן שאת מוזמנת להרחיב את השאלה עוד. שני
ע
עוז שמש
MBA והכשרה פיננסית
שלום הילה, לצערי החשש שלך מוצדק. אמנם התואר השני הוא "יוקרתי" כהגדרתך אך לא מעניק כלים ממשיים להשתלבות בשוק העבוגה אלא מהווה יותר מעין "הרחבת דעת" בתחום. כסטודנט לתואר שני באוניברסיטה העברית ומרצה בתחום ייעוץ ההשקעות , אני ממליץ לך לעבור את בחינות הרשות לניירות ערך _על מנת לקבל רישיון מקצועי) ורק בהמשך, אם תרגישי צורך להמשיך ללימודי מנהל עסקים. ברב המקרים התואר אינו משמש תנאי לקידום וכו'.... בהצלחה!