שלום לכולם... אני מעוניינת לתחיל לימודי מנהל עסקים, ביקרתי במכללה למנהל ששם הדרישות שלהם לא כל כך גבוהות אך השכר הוא 28 וחצי אלף שקל לסמסטר (שזה ממש הרבה לא?) אני לא כל כך מבינה בזה אני ישמח לשמוע מה הן המכללות הטובות שיש היום בשוק עבור לימודי מנהל עסקים? איפה אתה מקבל יחס אישי טוב ומה המחירים הנעים במלימודי מכללות החלטתי ללכת למכללה בעקבות שהציונים שלי לא בשמיים והיום ממה שהבנתי אין הבדל גדול בין מככלה לאוניברסיטה אני ממש מתלבטת אשמח אם תואילו לעזור לי לשמוע חוות דעת שונה המחשבות שלי רצות כרגע על מכללת רמת גן\ קרית אונו\ אולי אפילו אשפר עעבור מקום שבאמת יתאים לצרכים שלי
מ
מיטל ווארפול
בחירת מוסד לימודים
שלום נופר, תודה שפנית אלינו, בהמשך לשאלתך, תואר ראשון במנהל עסקים ניתן ללמוד במכללת רמת גן בחסות האוניברסיטה הפתוחה, המכללה האקדמית נתניה, המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, המרכז האקדמי רופין, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, מכללת ספיר ועוד. שכר הלימוד במוסדות שציינתי נע בין 9500-25000 ש"ח לשנת לימודים אקדמית. תחילה אני מציעה לך לפנות לייעוץ אישי פרונטלי במספר מוסדות במקביל. בפגישה עלייך לבחון פרמטרים כמו סגל אקדמי, אוירת לימודים, יחס אישי, עזרה בתום התואר בקבלה לעבודה, סוג ההתמחות (חד חוגי/דו חוגי), משך הלימודים והיקפם. לאחר שתבחני את נקודות אלו עלייך להשוות בין המוסדות ולקבל החלטה, לאיזה מוסד את מתחברת יותר? חשוב לציין כי מוסד אשר מעניק תעודת בוגר תואר ראשון מוכרת, חייב לעמוד בתכנית הלימודים המקובלת במגמה על פי המועצה להשכלה גבוהה.