רוצה פרטים על קורס מבוא לפסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס מבוא לפסיכולוגיה

רוצה לדעת על קורס מבוא לפסיכולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס מבוא לפסיכולוגיה


קורס "מבוא לפסיכולוגיה" נועד להקנות היכרות בסיסית עם מושגים מרכזיים הנוגעים לנפש האדם. בקורס זה ניתן לרכוש ידע ראשוני הנוגע למדע זה, ולהתוודע לשיטות מחקר, תיאוריות וגישות.


אמנם במרבית המקרים קורס זה במסגרת לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון, ואינו מוצע כמסלול לימודים נפרד, אך ישנם מוסדות לימוד המאפשרים ללמוד אותו כלימודי תעודה העומדים בפני עצמם. במקרים אלה הוא מוצע לעיתים למי שמעוניינים להתקבל למסלולי לימודים מסוימים באקדמיה (לתואר ראשון, לתארים מתקדמים וכדומה). במקרים אחרים, מדובר על קורס להעשרה שבו ניתן להרחיב את הידע האישי והמקצועי בכל הנוגע לנפש והתנהגות.

 

 

למי מתאים הקורס?


הקורסים מתקיימים במסלולים שונים ומותאמים לקהלי יעד מגוונים.


חלק מן הקורסים מיועדים למועמדים ללימודי פסיכולוגיה ולמקצועות משיקים נוספים במדעי החברה, אשר עומדים בפני תהליך הקבלה ללימודים. במקרים אלה, הקורסים עשויים לשמש חלק מדרישות הקבלה לתואר. גם מועמדים לתארים מתקדמים במקצועות טיפוליים יכולים לעיתים לקחת חלק בקורסים אלה כחלק מקורסי ההשלמה הנדרשים לקבלה לתואר השני (במקרים שבהם לא למדו קורסים אלה בתואר הראשון).


קורסים אחרים מיועדים לעובדים בסקטור הציבורי ומתקיים במסגרת גמול השתלמות שאותם עובדים יכולים ללמוד לצורך פיתוח סל הכלים המקצועי ופיתוח הקריירה.


כמו כן, מציעים מוסדות מסוימים קורסים ייעודיים למטפלים במקצועות הרפואה המשלימה, כגון מטפלים בפסיכותרפיה הוליסטית. קורסים אלה מתאימים לתרפיסטים שמעוניינים להיחשף למונחים מרכזיים מעולם הפסיכותרפיה הקונבנציונלית ולשלבם בעבודתם.

 

 

מה לומדים?


כיאה לקורס מבוא, במסלול זה רוכשים היכרות ברמה בסיסית עם מונחים תיאורטיים בחקר נפש האדם והתנהגותו. בקורס מתמקדים בכלים מדעיים ואמפיריים שבהם משתמשים חוקרים ומטפלים בתחום זה, וכן בלימוד יסודות תיאורטיים רלוונטיים, גישות מחקר וכלים למדידה ולהערכה של נתונים מחקריים. הסטודנטים לומדים כיצד כלים אלה משמשים חוקרים להבנה אובייקטיבית ומדעית של עולם הנפש.


במהלך התכנית, המשתתפים בוחנים נושאים מרכזיים כגון רגשות, קבלת החלטות, התנהגות קבוצתית ועוד, ולומדים על המענה המדעי והמחקרי שתורת הפסיכולוגיה מקנה בתחומים הללו, תוך שהם מכירים מחקרים ונתונים מספריים רלוונטיים.


כמו כן, הסטודנטים דנים באפשרות של בניית מודל מדעי והנדסי לניבוי של התנהגות, תוך היכרות עם ניסויים מוכרים שנערכו לאורך השנים בנושא זה, תיאוריות מעולם מדעי ההתנהגות וגישות במחקר של היום. בין היתר לומדים על אפשרויות לשנות התנהגות באמצעות תהליכי אימון, פיתוח מוטיבציה, מתן תמריצים שונים ועוד.


חלק מן הקורסים מתמקדים בתתי תחומים כגון פסיכולוגיה חברתית, ארגונית או התנהגותית. במסלולים אלה מתמקדים בהבנה של דינמיקה פנימית בארגונים ועסקים ובמושגים מרכזיים בתחום ההתנהגות הארגונית כגון מוטיבציה, פוליטיקה ארגונית, יחסי עובדים ומעבידים, תהליכים בקבוצה ועוד. מטרת קורסים אלה היא הקנייה של ידע וכישורים בסיסיים הנוגעים לניהול עובדים.

 

 

כמה זמן לומדים?


היקפי הקורסים משתנים. חלקם מתקיימים במתכונת קורסים קצרים וניתן להשלימם תוך מספר שבועות. מסלולים אחרים נפרסים על פני כחודשיים עד שלושה חודשים. ישנם גם מסלולים מקיפים יותר הנפרסים על פני פרק זמן ארוך יותר.


במרבית המקרים משולבים תכנים פרקטיים לצד הלימוד התיאורטי. המשתתפים לוקחים חלק בתרגילים שונים כגון סימולציות, משחקי תפקידים, פתרון שאלוני אישיות, דיונים קבוצתיים ועוד, כדי להכיר מקרוב אירועים ומושגים הנלמדים בכיתה.

 

קורס מקוון - אונליין


בחלק מן המוסדות, המסלול מוצע במתכונת קורס אונליין. מרבית הקורסים מבוססים על שיעורים מוקלטים, שהסטודנטים יכולים לצפת בהם בהתאם להעדפתם וכך להתאים את הלמידה לקצב וללוח הזמנים האישי. מסלולים גמישים אלה יכולים להתאים גם לאנשים עובדים.


בקורסים המקוונים משולבים לרוב עזרים שונים שמטרתם לייעל את הלמידה. בין היתר משולבים תרגילים ומטלות, ולעיתים גם הרצאות אורח של מומחים וחוקרים שחושפים היבטים מתוך עשייתם. בדרך כלל בסיום הקורסים מתקיים מבחן מסכם.


נושאי לימוד


הנה כמה מן הנושאים הנלמדים בקורסים:

  • שיטות טיפול
  • שיטות מחקר
  • מבנה ארגונים
  • פסיכופתולוגיה
  • שליטה וסמכות
  • קוגניציה חברתית
  • תיאוריות מוטיבציה
  • הגישה הביהביוריסטית
  • סטריאוטיפים ודעות קדומות
  • מערכת התקשורת הארגונית
  • חקר מדעי של למידה והתנהגות
  • ועוד

 

היכן לומדים?

 

  • אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן-גוריון נלמד קורס זה כקורס חובה בשנה א' במסגרת התואר הראשון בפסיכולוגיה. מטרתו היא להקנות מושגים בסיסיים בתחומים מרכזיים של מדע הפסיכולוגיה.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב - המרכז לחדשנות בלמידה: ביחידה לחדשנות בלמידה (TAU out) של אוניברסיטת תל-אביב מתקיים קורס זה במתכונת מקוונת, והוא מאפשר צבירת קרדיט אקדמי לסטודנטים הלומדים באוניברסיטה ועומדים בכל התנאים הנדרשים. לחלופין, ניתן להשתמש בקורס זה לצורכי קבלה לאוניברסיטה במסגרת "מסלול הקבלה החכם", שבו משקללים את הציונים בבחינות הגמר במספר קורסים מקוונים שמציעה האוניברסיטה כחלק מנתוני הקבלה של המועמדים (יש לעמוד בכל הדרישות הנוספות בחוגים השונים).

 

  • מרכז שילוב (אונליין): שילוב הוא מרכז למקצועות הטיפול וההדרכה. במרכז מציעים קורס זה המיועד למועמדים לתואר שני בפסיכותרפיה ומקצועות נוספים במדעי החברה. הקורס מתקיים במתכונת אונליין ומתבסס על צפייה בשיעורים מוקלטים, שבהם ניתן להכיר תיאוריות ושיטות מחקר רלוונטיות.

 

  • מכון תמר (מודיעין): מכון תמר הוא מרכז לפיתוח ארגוני שבו מתקיימים קורסים לגמול השתלמות. היקפו של הקורס הוא 60 שעות, והוא מתמקד בתחום החברתי ובמניעים של התנהגות חברתית.

 

  • מכללת כרכור: זוהי מכללה למקצועות הרפואה המשלימה. הקורס מתאים למטפלים הוליסטיים ומאפשר להם לרכוש מושגי יסוד הנוגעים לאישיות והתנהגות מטופלים. היקפו של הקורס כ - 160 שעות לימוד.

 

  • הסתדרות המעו"ף - העמותה לקידום מקצועי חברתי (פריסה ארצית): הסתדרות המעו"ף מציעה קורסים לעובדים, וכן קורסי לגמול השתלמות. קורס זה נפרס על פני כ - 60 שעות והוא כולל 15 מפגשים, במהלכו מתמקדים בתחום החברתי והארגוני. מרבית הקורסים מתקיימים במתכונת ייעודית למעסיקים או ארגונים במגזר הציבורי ואינם פתוחים תמיד לקהל הרחב.

 

מהם תנאי הקבלה?


בחלק מן הקורסים לא מציבים תנאי קבלה ויכולים ללמוד בהם מגוון רחב של משתתפים, גם ללא ידע קודם בתחום או ניסיון מקצועי בתחום הטיפולי.


במקרים מסוימים, הקורסים הם ייעודיים לאוכלוסיות מסוימות, כגון מטפלים או מנהלים בארגונים. במסלולים אלה עשויה להיות דרישה להוכחת ידע רלוונטי במסגרת המקצועית וניסיון לימודי קודם.


כמו כן, קיימים קורסים אשר מיועדים למועמדים לתארים מתקדמים במקצועות התרפיה. במקרים אלה, הקורסים פתוחים בדרך כלל לבוגרי תואר ראשון במקצועות רלוונטיים ממוסדות אקדמיים מוכרים. לעיתים נערכים ראיונות אישיים לבדיקת הרקע של המשתתפים והתאמתם לתכנית.

 

איזו תעודה מקבלים?


בסיום הקורסים מוענקת בדרך כלל תעודת גמר. לרוב יש לעבור בהצלחה מבחן מסכם וכן להגיש בהצלחה את כל המטלות והתרגילים במהלך הקורס.


במוסדות ומסלולים מסוימים, הקורסים עשויי לזכות את המשתתפים בהם בגמול השתלמות. יש להדגיש כי לא בכל הקורסים מוענק גמול ויש לוודא מול מוסד הלימוד את התנאים לזכאות ואת המסלולים הייעודיים לכך.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס מבוא לפסיכולוגיה?

רוצה לדעת יותר על קורס מבוא לפסיכולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס מבוא לפסיכולוגיה - עלות
האם ללמוד פסיכולוגיה התפתחותית לפני מבוא לפסיכולוגיה?
קורס מבוא לפסיכולוגיה לקראת רישום לתואר שני
מבוא לפסיכולוגיה - האם אפשר להירשם לקורס בודד?
שני ספרי מבוא לפסיכולוגיה בחינם
לפני לימודים - האם ניתן לקחת קורס במבוא לפסיכולוגיה?
מבוא לפסיכולוגיה ומבוא לפסיכופתולוגיה