מלגת אירתקא למגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת אירתקא לסטודנטים ממוצא ערבי, דרוזי וצ'רקסי

 

ההרשמה למלגה זו סגורה כעת

 

"אירתקא" היא מלגה לסטודנטים בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית הלומדים לתואר ראשון. היא מוענקת על ידי המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) ופועלת בשיתוף עם פרויקט החונכות פר"ח. התכנית מיועדת לסטודנטים הלומדים מקצועות מועדפים, שבהם יש ביקוש בשוק העבודה והביקוש אליהם נמוך יחסית בקרב הסטודנטים מהחברה הערבית.


מטרתה של התכנית היא הגדלת מספר הסטודנטים מהחברה הערבית באקדמיה הישראלית בתחומים המועדפים, כדי לפתח סטודנטים בעלי םוטנציאל גבוה ולעודד אותם להצטיינות. בקרן פונים לסטודנטים מרקע סוציו אקונומי מורכב, ושואפים לסייע להם במימון עלויות לימודיהם ובהעלאת המוטיבציה.


שימו לב, הפרטים עשויים להשתנות מעת לעת, כדי לקבל את המידע העדכני והמלא יש לפנות למוסד הלימוד ולקרן.

 

אודות הקרן


קרן המלגות לחברה הערבית "אירתקא" שייכת למל"ג ופועלת להגדלת ההשתתפות של החברה הערבית באקדמיה הישראלית מתוך מטרה לסייע להעצים את המעמד החברתי והכלכלי שלה.


בקרן זיהו צורך לסייע כלכלית לסטודנטים מהחברה הערבית מסיבות סוציו אקונומיות וכן עקב היצע מלגות נמוך יותר לאוכלוסייה זו. בעקבות כך הוחלט במל"ג על הקמת הקרן שתסייע לסטודנטים לתואר ראשון מן החברה הערבית.


נוסף על כך, בקרן מעודדים את הסטודנטים להחזיר לקהילה וכך אחד התנאים לקבלת הסיוע הוא פעילות חברתית. הסטודנטים משתלבים כחונכים לילדים ולנערים בפרויקטים שונים בחברה הערבית, מתוך שאיפה כי הם ישמשו עבורם מודל לחיקוי ויעודדו את אותם צעירים לפנות גם הם לעולם האקדמיה. בהתאם להחלטתה של וועדת ההיגוי של הקרן, הגורם המוסמך על הפעלת ההתנדבות הנדרשת לקבלת הסיוע הוא ארגון "פרח" לחונכות.

 

 

תנאי זכאות ודרגות


התכנית מיועדת לסטודנטים ממוצא ערבי, צ'רקסי או דרוזי, כאשר קבלת הסיוע מותנית בעמידה במספר קריטריונים המוגדרים על ידי המל"ג וועדת ההיגוי של הקרן. בין אותם תנאים, על המועמדים ללמוד לתואר ראשון במוסדות אקדמיים המוכרים על ידי המל"ג, הרשומים לשנה הראשונה לתואר במעמד סטודנטים מן המניין ולומדים בתכניו תבהיקף של לפחות 12 שעות שבועיות.


מוגדרת גם סוג הפעילות ההתנדבותית הנדרשת והיקפה מדי שנה.


כמו כן, בין הקריטריונים נכלל המצב הסוציו אקונומי של הסטודנטים ותחום הלימודים שלהם, כאשר לתחום הלימוד משקל של 60% ולמצב הסוציו אקונומי 40% משקל.

 

דירוג הלימודים נעשה על ידי חלוקה למספר דרגות, בדרג א' נכללים מקצועות כגון הנדסה, מדעי המחשב, הוראת מדעים, עבודה סוציאלית, כלכלה, פסיכולוגיה, כימיה, הפרעות בתקשורת, וטרינריה ועוד.


בדרג ב' נכללים מדעי הניהול, מנהל עסקים, ארכיטקטורה, מדעי הטבע ומינהל ציבורי.


בדרג ג' נכללים מדעי החברה, משפטים, סיעוד, פיזיותרפיה, רפואה כללית ומקצועות עזר רפואיים.


בדרג ד' נכללים מקצועות כגון רוקחות, מדעי הרוח, אופטומטריה, רפואת שיניים, ארכיאולוגיה וחינוך.


התנאים לקבלת הסיוע בכל שנת לימודים הם:


שנה א'

 

  • סטודנטים מהחברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית
  • לימודים בשנה א' לתואר ראשון במעמד מן המניין
  • מינימום של 12 שעות שבועיות. סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה - 2 קורסים לפחות בסמסטר
  • הצגת אישור לימודים ממוסד הלימוד
  • אישור על מסלול הלימודים
  • הסטודנטים מתייעים במלגות בהיקף שלא עולה על 20,000 שקלים בשנה, לא כולל אירתקא
  • ביצוע 40 שעות פעילות התנדבותית


שנה ב'


עמידה בכל התנאים שהוגדרו בשנה א', ובנוסף:

 

  • לימודים במעמד מן המניין בשנה ב'
  • סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה - צבירת 5 קורסים לפחות בשנה הראשונה.
  • התנדבות בהיקף 80 שעות בפעילויות שנקבעות על ידי הקרן


שנה ג'

 

  • עמידה בכל התנאים שהוגדרו בשנה ב.
  • מעמד מן המניין בשנה ג'
  • מינימום 12 שעות שבועיות או 2 קורסים אקדמיים בסמסטר באוניברסיטה הפתוחה, צבירת 10 קורסים בשנתיים הראשונות לתואר באוניברסיטה הפתוחה.
  • צבירת 60 נקודות זכות לפחות בשנתיים הראשונות לתואר.
  • התנדבות בהיקף 80 שעות בקהילה
  • מי שלומדים בתואר שאורכו 3 שנים מקבלים בשנה זו 8,000 שקלים.


שנה ד'

 

  • עמידה בכל התנאים המוגדרים בשנה ג'.
  • לימודים לתואר שאורכו 4 שנים לפי קביעת המל"ג
  • מינימום 12 שעות שבועיות או 2 קורסים אקדמיים לסמסטר באוניברסיטה הפתוחה.
  • התנדבות בהיקף 80 שעות

 

מה גובה הסיוע?


גובה הסיוע הוא 10,000 שקלים לכל אחת מן השנתיים הראשונות לתואר הראשון, ו - 8,000 שקלים לכל אחת מהשנים הנותרות עד להשלמת הלימודים.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כן, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בפעילות התנדבותית כדי לקבל את הסיוע, בקרן רואים הערך ההתנדבות חשיבות רבה והסטודנטים נדרשים לתת מעצמם למען הקהילה במסגרת פרויקט חונכות, שהיקפו משתנה משנה לשנה במהלך התואר. הסטודנטים משמשים חונכים של ילדים ובני נוער מן החברה הערבית במסגרת פרויקטים שונים שמגדירה הקרן, ובשיתוף עם פרויקט פר"ח.


במהלך שנה א' ללימודים הסטודנטים עוברים הכשרה והכנה לקראת ביצוע ההתנדבות.


במהלך שנה א' עליהם לבצע 30 שעות של התנדבות במסגרות שונות בקהילה, לפי בחירתם. הם יכולים להשתלב במסגרות חינוכיות פורמליות ולא פורמליות, בעמותות, בבתי חולים, במסגרות לקשישים ועוד.


בשנה ב' יש צורך בביצוע 80 שעות התנדבות במסגרת שנקבעת על ידי וועדת ההיגוי.


במהלך שנה ג' יש צורך בביצוע 80 שעות פעילות התנדבותית, כחלק מפעילות פר"ח או פעילות אחרת כפי שנקבע על ידי ועדת ההיגוי של הקרן.


סטודנטים בשנה ד' נדרשים גם הם לקחת חלק בפרויקטים התנדבותיים בהיקף של 80 שעות לימוד במסגרות לפי קביעת הקרן.
בין הפרויקטים שבהם יכולים הסטודנטים לקחת חלק החל משנה ב' לתואר נכללים חונכות פרח אישית או קבוצתית בבתי ספר; פרויקט לליווי וחונכות של סטודנטים בשנה א'; פרויקט חינוך לבריאות להדרגת סטודנטים בבתי ספר על יסודיים; פעילות במשחקייה של בית החולים רמב"ם; הפעלה של קבוצות מבקרים בתחומי המדעים; פעילות בעמותת אלשוג'עאן למען ילדים סוכרתיים בחברה הערבית; ועוד.

 

 

מתי ניתן להגיש מועמדות?


מועדי הגשת המועמדות משתנים משנה לשנה. בדרך כלל, ההרשמה נפתחת בסביבות פתיחת שנת הלימודים האקדמית, בחודש אוקטובר. ההרשמה פתוחה לרוב עד לסוף אוקטובר. עם זאת, יש לברר את המועדים מול הקרן מדי שנה כדי לקבל את הפרטים העדכניים ביותר.

 

הרשמה


ההרשמה נערכת באתר רישום ייעודי של הקרן. המועמדים נדרשים לשלוח את הבקשות באופן מקוון תוך מילוי כל הפרטים המעידים על הלימודים, מצב משפחתי ומצב סוציאלי. כמו כן יש לצרף את כל המסמכים הנדרשים. מי שאינם מצרפים את כל המסמכים, בקשתם לא נבדקת על ידי הקרן.


לאחר מילוי הפרטים האישיים והפרטים על לימודים, המועמדים מקבלים מספר שאלון, שאותו הם נדרשים לשמור כדי להזדהות בהמשך ולהתחבר למערכת מחדש כדי להמשיך לשלבים הבאים בתהליך.


בקרן מגדירים תאריך סיום למועדי העלאת הבקשות. כמו כן, מעדכנים את המועמדים לגבי מסמכים חסרים שאותם הם נדרשים להשלים כחלק מן התהליך.


בין המסמכים שאותם יכולים המועמדים לצרף בהתאם למצבם האישי והמשפחתי נכללים הצהרות על מצב תעסוקתי של ההורים ועל קצבאות שבהן הם נעזרים, הצהרה על יתמות או משפחה חד הורית, סטודנטים שלהם אחים הלומדים גם הם לתואר ראשון.
כמו כן, עליהם לצרף אישורי לימודים מטעם המוסד שאליו התקבלו וכן פירוט מערכת השעות השבועית בסמסטר הראשון והשני.
יש צורך גם בשליחת אישורים על הכנסות ברוטו לשכירים או שומת מס עבור עצמאיים. במקרה שבו ניתנת קצבה, יש לספק אישורים על הסכומים הרלוונטיים למשך שלושת החודשים האחרונים.

 

הגשת ערעור


בקרן מאפשרים במקרים מסוימים הגשת ערעורים על דחיית בקשות. הקרן מגדירה את המועדים האפשריים להגשת הערעור מדי שנה. התנאים להגשת הערעור ולקבלת הערעורים נתונים לשיקולה של הקרן ומשתנים מעת לעת.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה