רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות


מדע הבלשנות עוסק בחקר הלשון והתפתחותה, רכישת השפה על ידי ילדים ואופני העיבוד המתבצעים במוח.


בין התחומים הנחקרים במסגרת מדע זה, ניתן למנות משמעות של משפטים (סמנטיקה) וכן משמעות של מילים (לקסיקון), מבני משפטים (תחביר), צורות הגייה של מילים (פונטיקה ופונולוגיה), ועוד נושאים רבים נוספים, כולל סוגיות בעיבוד שפתי של מחשבים ולמידת מכונה.


במהלך התואר השני בבלשנות, הסטודנטים בונים על תשתית הידע הנרכש בתואר הראשון, ומפתחים יכולות מחקר, ניתוח וחשיבה ביקורתית. תנאי הקבלה לתואר השני מיועדים לסינון המועמדים והבטחת התאמתם של הסטודנטים המתקבלים ללימודים.


תכנית הלימודים ומתכונתם


לימודי התואר השני מתקיימים לרוב בשני מסלולים: מחקרי או עיוני, כאשר במסלול המחקרי נדרשים לבצע עבודת תזה ובמסלול העיוני להיבחן בבחינת גמר. במסגרת המסלול המחקרי, בדרך כלל, 2 עבודות סמינריוניות, ובמסלול העיוני 3 עבודות כאלו.


על פי רוב, תנאי הקבלה למסלול המחקרי גבוהים יותר, וביצוע עבודת תזה מותנה במציאת מנחה מבין אנשי הסגל במחלקה או בחוג.


בשני המסלולים, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בקורסים ובסמינרים בנושאים שונים, על פי תחומי העניין שלהם, וכן להשתתף בסדנאות ובקורסים מתודולוגיים, במהלכם הם רוכשים היכרות עם שיטות מחקר מתקדמות עכשוויות.


מוסדות לימוד אפשריים


אוניברסיטת תל אביב: תנאי הקבלה לתואר השני באוניברסיטה זו כוללים תואר ראשון בבלשנות ממוסד אקדמי בעל הכרה מטעם המל"ג, בממוצע 80 ומעלה. על המועמדים להוכיח השתתפות בקורסים הבאים: פונולוגיה למתקדמים, תחביר למתקדמים, ויסודות הסמנטיקה הפורמלית. מתאפשרת גם הוכחת השתתפות בקורסים מקבילים מבחינת התוכן והרמה, בתנאי שהיועץ לתואר השני מאשר זאת.


בוגרי תואר ראשון בתחום שאינו בלשנות, בממוצע 80 ומעלה, יכולים גם הם להשתתף – בכפוף להשתתפות בקורסי השלמה, שאותם יש לעבור בציון ממוצע של 80 לפחות.


בין תחומי המחקר בהם עוסקים באוניברסיטה, ניתן למנות פונטיקה, פונולוגיה, מורפולוגיה, נוירובלשנות, פרגמטיקה, תחביר, סמנטיקה, אופני רכישת שפה, בלשנות חישובית, ועוד. כמו כן, מקובל גם לערוך מחקרים רב תחומיים – שילוב בין שני תחומים בבלשנות או לחילופין עם תחום נוסף. מחקרים מסוג זה נערכים תוך הנחיית שני מנחים, אחד מהם מהחוג.


ניתן להשתתף בתואר שני זה במסלול עיוני ללא תזה, וכן במסלול מחקרי במהלכו כותבים עבודת תזה. כתיבת תזה נחוצה עבור מי שמעוניינים להמשיך לדוקטורט – כך שמי שבוחרים במסלול העיוני נדרשים להשלים את התזה לאחר מכן.


במהלך הלימודים באוניברסיטה זו, הסטודנטים מקבלים היכרות עם מודלים תיאורטיים שונים, ולומדים כיצד להשתמש במגוון שיטות מחקר שנמצאות בשימוש כיום. יכולות החשיבה הביקורתית והניתוח הנרכשות במהלך הלימודים, מאפשרות לסטודנטים לפתח הבנה מעמיקה של תיאוריות ומחקרים אמפיריים.

 

אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה זו, יש להציג קורות חיים, ומסמכים רשמיים על ההשכלה האקדמית של המועמד, כולל אישור הזכאות לתואר הראשון.


סטודנטים שהתואר הראשון שלהם אינו בבלשנות, יכולים להתקבל על סמך השלמת קורסים על פי תכנית מותאמת אישית. כדי להמשיך ללימודים כסטודנטים מן המניין במסלול העיוני יש לסיים את ההשלמות בממוצע 80 ומעלה. הדרישה למסלול המחקרי היא לממוצע של 88 ומעלה. בין הקורסים בלימודי ההשלמות : פסכובלשנות ושיטות מחקר, מבוא לתחביר וסמנטיקה, בלשנות פורמלית, מיומנויות יסוד בבלשנות, וכן השתתפות בסמינריון.


התואר השני מוצע בשני מסלולים: מחקרי ועיוני, ומשכו כשנתיים. ניתן ללמוד במסלול העיוני בתכנית חלקית וכך לשלב את התואר עם עבודה במשרה מלאה.


במסלול המחקרי, הדרישות מהסטודנטים כוללות השתתפות ב – 7 סמינרים, וכתיבת עבודות סמינריוניות בלפחות שניים מהם, וכן כתיבת תזה. על הסטודנטים למצוא מנחה לתזה, כאשר הגשת הצעת מחקר צריכה להתבצע עד לסוף סמסטר ב' של השנה הראשונה של התואר, ולקבל אישור מהמנחה ומשני חברי סגל נוספים.


במסלול העיוני, הדרישות מהסטודנטים הן להשתתף ב – 3 קורסים וב - 8 סמינרים לפחות וב – 3 מהם לכתוב עבודה סמינריונית. בסיום המסלול, הסטודנטים נדרשים להשתתף בבחינת גמר. בחינת הגמר נערכת על בסיס רשימת קריאה או מחקר שהסטודנט ערך כחלק מכתיבת אחת מהעבודות הסמינריוניות, ומטרתה להראות כי הסטודנט מחזיק ביכולות ניתוח והבנה ברמה גבוהה.

הבחינה כוללת הצגה של 15 דקות סביב נושאים אלו, ובמהלכה נערך דיון בין הסטודנט לבין אנשי הסגל הבוחנים.


נוסף על מסלולי לימוד אלו, קיים מסלול בלשנות קלינית המיועד למצטיינים בוגרי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת, פסיכולוגיה, מדעי המוח, חינוך מיוחד או תחומים רלבנטיים מקבילים, שמעוניינים להתמחות בתהליכים הקוגניטיביים והמוחיים המערבים למידת שפה, ולשלב בתואר השני מדעי הקוגניציה ונושאים קרובים נוספים.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה ניתן להשתתף בתואר שני במסגרת המחלקה בספרויות זרות ובלשנות, במסלול מחקרי או עיוני. על מנת להתקבל למסלול המחקרי, יש להציג תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה, וכדי להתקבל למסלול העיוני, יש להציג תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה. בשני המסלולים, חלק מתחומי הלימוד בתואר הראשון נדרשים להיות אנגלית או ספרות אנגלית.


נוסף על כך, יש להציג ציון 75 ומעלה בקורס אנגלית ברמת מתקדמים ב', על מנת להתקבל.


התואר באוניברסיטה זו מתקיים בשפה האנגלית, כאשר מטרתם של הקורסים והסמינרים השונים היא להקנות לסטודנטים את היכולות לבצע ניתוח מדעי מתקדם, על ההיבטים התיאורטיים והקוגניטיביים של תפקודים לשוניים במוח. הסטודנטים משתתפים בסדנאות מחקר, בקורסים מתודולוגיים וכן בקורסים העוסקים בתפקיד אזורים במוח בעיבוד השפתי, מטאפורות לעומת דימויים, הצבעה על אובייקטים בשפות שמיות, ועוד.


משך התואר הוא כשנתיים, וקיים היצע מלגות מחקר עבור הסטודנטים. מלבד האפשרות להגיש מועמדות למלגות השונות, הסטודנטים יכולים גם לעבוד באוניברסיטה כעוזרי הוראה או עוזרי מחקר.

 

אפשרויות תעסוקה


מסיימי התואר השני יכולים להשתלב במגוון עיסוקים – בתוך האקדמיה ומחוצה לה. מי שמסיימים במסלול המחקרי יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט ולחקור לעומק סוגיות שונות ואתגרים בתחום זה. מי שמעוניינים לפתח קריירה מחוץ לאקדמיה, יכולים להשתלב בתחומים בהם ידע בלשני יכול להוות יתרון.


כך למשל, בעולם ההייטק קיים צורך באנשי מקצוע שיכולים לסייע בפיתוח אלגוריתמים באמצעותם ניתן לבצע תרגום אוטומטי, זיהוי דיבור או ניתוח מסמכים, וכן למקסם ולייעל את השימוש במנועי חיפוש ומאגרי מידע. בעולם החינוך ובפרט בחינוך המיוחד, יכולים להיעזר במומחים לרכישת שפה שברשותם היכרות עם לקויות לשוניות ומאפייניהן. קיימות אפשרויות תעסוקה נוספות בתחומי הטיפול, ועוד אפשרויות הנפתחות בפני מי שברשותם תואר שני במדעי הרוח כגון הוראת לשון בבתי ספר לכל הגילאים, הוראת שפות במרכזי למידה, ועוד.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני בבלשנות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני במדעי הרוח - בלשנות גנרטיבית
תואר שני בבלשנות וספרויות זרות בבן גוריון