מלגת עיריית לוד להכשרה מקצועית - מלגת ראש העיר

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת ראש העיר לוד להכשרה מקצועית


על מנת לעודד את הנגישות להשכלה גבוהה וכן לרכישת מקצוע, עיריית לוד מעניקה לסטודנטים תושבי העיר מלגות ללא תמורה. המלגות ניתנות למי שמתגוררים בעיר 3 שנים ומעלה, וסכומיהן נעות בין 1,000 ל – 2,000 שקלים בשנה.


מדובר במלגות ללא התנדבות, להן זכאים סטודנטים לתואר ראשון, שני או ללימודי הנדסאי. ניתנת עדיפות למי שמשתתפים במסלול לימודים מקצועי.


קריטריונים לזכאות


קיימים קריטריונים נוספים לזכאות, שנקבעים על ידי וועדת המלגות: על המועמדים ללמוד כסטודנטים מן המניין במוסד להשכלה גבוהה המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה או מה"ט, וכן להציג אישור לימודים ממוסד הלימודים ובו פירוט של מספר השעות השבועיות הנלמדות. כדי לקבל את מלגת הלימודים הזו, על הסטודנטים ללמוד לפחות 15 שעות בשבוע. סטודנטים שלומדים באוניברסיטה הפתוחה יכולים להשלים מינימום 2 קורסים בכל שנה כדי להיות זכאים למלגה.


כאמור, המלגה מתאימה אך ורק לתושבי העיר לוד בשלוש השנים האחרונות, שזו הכתובת הרשומה שלהם במשרד הפנים. ניתנת עדיפות למסיימי שירות מלא בצה"ל או בשירות הלאומי, וכן לסטודנטים שיש להם ילדים.


מועמדים שזכאים למלגות נוספות, שסכומיהן מגיעים לשליש או יותר משכר הלימוד, מחויבים בצירוף אישור על כך.


משתתפי תכניות אחרות שלא מאפשרות את הזכאות למלגה זו הם סטודנטים שזכאים למלגות ממקור עירוני, כולל מי שמשתתפים בתכנית איילים, מי שזכאים לסיוע כלכלי מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, משתתפי הגרעין התורני, וכן מי שמשתתפים בתכניות רוטרי וטיפול נקודתי.


קבלת המלגה תלויה באישור וועדה מטעם העירייה, כאשר מסלולי לימודים מקצועיים זוכים להעדפה בעת השיקולים. אין צורך בהתנדבות לצורך קבלת הסיוע הכלכלי.


הנוכחות בטקס קבלת המלגות היא חובה לצורך הזכאות.


אופן הגשת הבקשה


כדי להגיש בקשה יש למלא טופס מקוון הנמצא באתר העירייה. יש לצרף טפסים כגון צילום ת.ז וספח, אישור מטעם מוסד הלימודים ובו מצוינות מספר השעות השבועיות הנלמדות, אישורים על מלגות נוספות (אם יש כאלו), ואישורים נוספים.


את הגשת הבקשה יש לבצע בסביבות חודשי מרץ-אפריל בכל שנה. תשובות ניתנות כחודשיים לאחר מועד הגשת הבקשה.


מלגות נוספות


תושבי העיר לוד יכולים להגיש בקשה לסיוע כלכלי מטעם מגוון גורמים וקרנות נוספים, ללא צורך בהתנדבות. הקריטריונים על פיהם נבחנת הזכאות לסיוע כוללים מצב סוציו אקונומי, מצב משפחתי, ואזור מגורים – כאשר במקרים רבים העיר לוד נחשבת כאזור ראוי לקידום לצורך קבלת מלגה.


בין הקרנות האפשריות שאליהן ניתן להגיש בקשה:


קרן אלי כהן: ניתן להגיש בקשה לסיוע כלכלי לקרן זו, שפועלת להנצחת זכרו של עו"ד אלי כהן ז"ל. מחולקות 10 מלגות ע"ש אלי כהן, המיועדות לחיילים משוחררים שזקוקים לסיוע כלכלי בכל שנה, שסכומיהן עומדים על כ – 2,500 שקלים בשנה. על מנת להגיש בקשה, יש להשלים שירות צבאי מלא, וכן להראות אישור על לימודי תואר ראשון במוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג. מתן הסיוע הכלכלי מותנה במספר שיקולים של הנהלת הקרן, כולל מצב סוציו אקונומי. מועד הגשת הבקשות הוא בין חודש אוגוסט לספטמבר בכל שנה, כאשר ההגשה מתבצעת דרך כתובת הדואר האלקטרוני של הקרן.

 

קרן קזז דלאל: הקרן מחלקת מלגות תואר ראשון לסטודנטים תושבי ואזרחי ישראל בתחומי הרפואה, הנדסה, מדעים מדויקים, או חינוך. על המועמדים להיות מסיימי שירות צבאי או לאומי, עתודאים לקראת שירות צבאי, או לחילופין בעלי פטור רפואי משירות.


עשויה להינתן עדיפות על פי גורמים נוספים, הנתונים לשיקול הקרן: מגורים בפריפריה גיאוגרפית או חברתית, מצב סוציו אקונומי, מצב משפחתי וכן הלאה, יכולים לתת עדיפות למועמדים.


הסכומים המוענקים לסטודנטים גם הם נתונים לשיקול הנהלת הקרן, שמחלקת אותם על פי קריטריונים השמורים עמה.


האפשרות להגיש מועמדות לקזז דלאל נפתחת בחודש יוני, כאשר ניתן להגיש לאורך חודש ימים. התשובות נשלחות אך ורק למי שזכאים למלגה, תוך כחודש וחצי ממועד הגשת הבקשה.


מלגת משרד החינוך:
לסיוע כלכלי זה זכאים סטודנטים אזרחי ישראל או תושבי קבע שלומדים לתואר ראשון, לדיפלומת הנדסאי, כמו גם משתתפים במכינות קדם אקדמיות. קיימים מספר קריטריונים שעל פיהם נבחנת הזכאות לסיוע, וכן נקבעת רמת הזכאות. בין היתר, אחד מהגורמים הנבחנים הוא האם המועמד מתגורר בעיר המשתתפת בפרויקט שיקום שכונות, כאשר לוד היא אחת מהערים הנכללות בפרויקט זה.


שיקולים נוספים כוללים את המצב המשפחתי של מגיש הבקשה, כולל מספר אחים או ילדים עד גיל 21, תעסוקת הוריו, מגורים בדיור ציבורי, בשכירות או בדמי מפתח, סיום שירות צבאי או לאומי, תחום הלימודים ומשכם, ועוד.


הגורמים הנבחנים נותנים לכל סטודנט נקודות זיכוי, לפיהן נקבעת רמת הזכאות למלגת משרד החינוך. קיימות 3 רמות זאות, כאשר הראשונה מאפשרת קבלת 12,480 שקלים, השנייה מזכה ב – 6,240 שקלים, והשלישית ב – 4,000 שקלים. סכומים אלו נכונים לתש"ף ונתונים לשינויים.


הגשת הבקשה נעשית באופן מקוון דרך אתר אינטרנט ייעודי, כאשר התשובות מתקבלות דרך הדואר האלקטרוני של כל מגיש בקשה.


ממדים ללימודים: מלגה זו ניתנת מטעם האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון, והיא מיועדת לעידוד ההשכלה הגבוהה בקרב חיילים משוחררים, על מנת לסייע להם להשתלב בצורה מיטבית בשוק העבודה לאחר סיום השירות.


במסגרת התכנית, מקבלי מלגת חיילים משוחררים זו זכאים למימון עד שני שליש משכר הלימוד האוניברסיטאי – נכון לתש"ף, הסכום מגיע עד ל – 6,839 שקלים עבור כל שנת לימוד. הסיוע ניתן עבור שלוש השנים של התואר האקדמי, והשליש הנותר משכר הלימוד יכול להיות משולם על ידי כספי הפיקדון האישי.


תכנית זו מיועדת ללוחמים משוחררים, מסיימי שירות מלא (מועד גיוס לאחר 1.7.2013), וברשותם תעודת שחרור בכבוד – זהב. בנוסף, התכנית מתאימה גם לחיילים משוחררים שגיוסם החל מ1.7.2013, שהינם חיילים בודדים, עולים חדשים, בני מיעוטים וכן מי שזכאים לתשמ"ש-הורים. גם מחיילים אלו נדרש לסיים שירות מלא ולהציג תעודת שחרור בכבוד (זהב, כסף או ארד).


קיימים קריטריונים נוספים הנקבעים על ידי צה"ל, ועל כן יש לבדוק זכאות דרך האזור האישי באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים.
קבלת הסיוע הכלכלי ניתנת לאחר ההרשמה ללימודים והצגת אישורי תשלום. הסיוע מועבר כזיכוי לחשבון הפיקדון הצבאי, מספר חודשים לאחר תשלום שכר הלימוד והעברת הטפסים הנחוצים.

 

 

רשימת מלגות: מלגת ראש העיר לוד
לכל המלגות
שאלות הגולשים בנושא
שנה ראשונה חינם - מלגה ללימודי תואר ראשון
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגת משרד החינוך - מס' הטלפון
איך לכתוב בקשה למלגה
יצירת קשר טלפוני עם אימפקט
מענה לגבי זכאות מלגת משרד החינוך
מתי מקבלים תשובה לגבי זכאות למלגת משרד חינוך?