מלגת מנהיגי שוליך

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת מנהיגי שוליך לסטודנטים למדעים והנדסה


קרן מנהיגי שוליך הוקמה בשנת 2012 על ידי פילנתרופ ואיש עסקים קנדי בשם סימור שוליך. את הקרן הקים מתוך הכרה בחשיבות הרבה של תחומי המדעים וההנדסה (המכונים גם STEM) ורצון לקדם צעירים לעבר לימודים במקצועות הללו. מטרתה של קרן שוליך היא עידוד צעירים וצעירות ללמוד מקצועות כמותיים ומדעיים מתוך שאיפה להכשיר אותם כמנהיגי העתיד בתחומי היזמות הטכנולוגית, המחקר האקדמי והעשייה המדעית. קרן זו מעניקה מדי שנה מלגות לעשרות סטודנטים למקצועות המדעים וההנדסה.


גובהן של מלגות אלה זו מכסה את רוב ההוצאות הכלכליות של סטודנטים במהלך התואר והוא מקיף גם את גובה שכר הלימוד האוניברסיטאי. באופן זה, הסטודנטים יכולים להתמקד בלימודים בלבד ולא במימון עלויות לימודיהם. בקרן מאמינים כי אותם צעירים וצעירות שמתרכזים בלימודיהם ומצטיינים בהם יכולים להגיע בהמשך הדרך להישגים מרשימים בפיתוח ומחקר טכנולוגי ומדעי שיכול להצעיד קדימה את המדע והחברה.


כמו כן, הקרן פועלת לטפח צעירים וצעירות עם מודעות חברתית וערכי מנהיגות בקהילה ולהכשירם לשמש מנהיגים בחברת העתיד. מסיבה זו מעניקים את המלגות לסטודנטים שברשותם רקע מנהיגותי מוכח וכן דורשים מן הסטודנטים לקחת חלק בפעילות התנדבותית במהלך הלימודים. דרך עשייה קהילתית זו שואפים בקרן לעודד את הסטודנטים לתת בחזרה לחברה ולפעול לקידום החברה הישראלית.


לתשומת לבכם, הנתונים אודות התכנית עשויים להשתנות מעת לעת! לקבלת המידע המדויק והעדכני ביותר אנו ממליצים לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד או הקרן. המסתמכים על המידע בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.


שאלות ותשובות על תכנית שוליך


למי מיועדת התכנית?


קרן מנהיגי שוליך מעניקה מלגות לסטודנטים לתואר ראשון. הן מוענקות לסטודנטים ולסטודנטיות אשר מתחילים את שנת הלימודים הראשונה שלהם לתואר.


הסיוע של הקרן מיועד ללומדים מספר מקצועות ריאליים וטכנולוגיים. בקרן מעניקים מלגות ללימודי מדעים, ללימודי הנדסה, ללימודי מתמטיקה ולמקצועות הטכנולוגיה.


מדי שנה מגישים מעל אלף מועמדים בקשה לתכנית זו. הקרן מעניקה כ - 50 מלגות בכל שנה. הן מחולקות חלוקה פנימית של 10 מלגות לכל אחת מחמש האוניברסיטאות שלוקחות חלק בתכנית זו. בכל אוניברסיטה, מעניקים את הסיוע לחמישה סטודנטים להנדסה ולחמישה סטודנטים למקצועות המדעים.


אחרי בחירתם של הסטודנטים המתאימים, הם לוקחים חלק בתכנית קבוצתית ייעודית בתחומם. במהלך הלימודים הם משתתפים בתכנית העשרה בתחומים כגון יזמות, מנהיגות ותרומה לקהילה.

 

כמה מקבלים?


גובה הסיוע המוענק על ידי הקרן הוא כ - 40,000 שקלים לשנת לימודים. הסכום הכולל ללימודים שאורכם ארבע שנים הוא 160,000 שקלים ולתארים שאורכם שלוש שנים הסכום המקסימלי הוא 120,000 שקלים.

 

מה הקריטריונים לקבלה?


לתכנית מנהיגי שוליך רשאים להגיש מועמדות סטודנטים שעומדים בפני תחילת לימודי מקצועות ההנדסה, המדעים, המתמטיקה והטכנולוגיה. יש לציין כי סטודנטים ללימודי רפואה אינם זכאים לקבלת תמיכה זו.


במסגרת הקריטריונים להגשת מועמדות המועמדים צריכים להתקבל ללימודים באחת מחמש האוניברסיטאות שבהן תומכת הקרן וכן עליהם להיות אזרחי ישראל. כמו כן, הם נדרשים לעמוד בשניים מתוך שלושה תנאים: ציון פסיכומטרי וציוני בגרות מעל לסף הקבלה שנדרש למקצוע שבו הם מתכננים ללמוד; צורך סוציו אקונומי; ובעלי רקע התנדבותי וקהילתי כגון רקע פיקודי, סיום שנת שירות או השלמת תכנית יזמות ומנהיגות.


נוסף על כך, כדי להמשיך לקבל את התמיכה בכל שנת לימודים על הסטודנטים לקחת חלק בפעילות התנדבותית בקהילות בהן הם חיים. כמו כן, הם צריכים לעמוד בחובות האקדמיים וברף הציונים שמציב מוסד הלימוד שבו הם לומדים.


במרבית המקרים, קבלת התמיכה מקרן מנהיגי שוליך איננה מונעת מן הסטודנטים את האפשרות להסתייע במלגות לימודים נוספות והם יכולים לשלב את התמיכה מן הקרן בסיוע מקרנות וארגונים נוספים וכן ממוסדות הלימוד שלהם. עם זאת, קיימות קרנות רבות שאינן מאפשרות קבלת סיוע כלכלי כפול ולכן סטודנטים שמעוניינים בתכנית זו נדרשים לבחור בין פרויקט שוליך לבין אותן קרנות.


כיצד נרשמים?


בתהליך ההרשמה על המועמדים למלא טופס דיגיטלי באתר הקרן וכן לצרף מסמכים רלבנטיים. בין היתר, עליהם לספק נתונים אודות ציוני פסיכומטרי, צורך כלכלי ופעילות חברתית ומנהיגותית רלבנטית ומשמעותית שבה לקחו חלק בעבר במסגרות שונות. כמו כן, עליהם לצרף מכתבי המלצה מגורמים שונים כגון מורים בתיכון, גורמים מהשירות הצבאי או שנת השירות וכן מעסיקים. נדרשים גם אישורי קבלה ללימודים במוסדות הרלבנטיים ואישורי הכנסה של הורים או בני זוג.


נוסף על כך, עליהם לכתוב חיבור קצר במספר חלקים. חלקו הראשון של החיבור מפרט פרטים אישיים אודות המועמדים עצמם, משפחתם, מקום מגוריהם, לימודיהם בתיכון והרקע ההתנדבותי שברשותם. בחלקו השני של החיבור הם נדרשים לפרט אודות שירותם הצבאי או השירות הלאומי אותו השלימו. החלק השלישי בחיבור מוקדש למצבם הסוציו אקונומי של המועמדים ושל בני משפחתם. כמו כן, הם יכולים להוסיף מעט מידע נוסף שיכול לסייע לוועדת הקרן לקבל תמונה מלאה ומעמיקה אודותיהם והצורך שלהם בסיוע.


יש לציין כי ההרשמה לתכנית זו איננה פתוחה למשך כל שנת הלימודים. מדי שנה מפרסמים בקרן פרק זמן מסוים שבמהלכו ניתן להגיש מועמדות.

 

מתי וכיצד מקבלים תשובות?

 

לאחר סגירת ההרשמה, בכל אחד מן האוניברסיטאות המשתתפות בוחרים את הסטודנטים הזכאים מתוך רשימה ייעודית שבה מפורט המידע אודות כל הסטודנטים המתאימים והעומדים בתנאים. כל אוניברסיטה מכנסת וועדה מיוחדת אשר דנה בכל המועמדים ולאחר מכן עורכת ראיונות עבור רשימה מצומצמת של סטודנטים נבחרים. לאחר קיום הראיונות הללו, בוחרים בוועדה את המועמדים לשנת הלימודים הקרובה.


תשובות על זכאות לקבלת התמיכה ניתנות לסטודנטים המגישים מועמדות לאחר כחודשיים ממועד סיום ההרשמה, אולם פרקי הזמן הללו עשויים להשתנות מעת לעת.

 

באילו מוסדות פועלת התכנית?

 

בפרויקט זה יכולים לקחת חלק סטודנטים שלומדים במוסדות הלימוד הבאים - הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל-אביב.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב: סטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בנגב שבבאר שבע יכולים להגיש מועמדותם אם הם עומדים בתנאי הקרן וכן בתנאים שמציבה האוניברסיטה לקבלה לשלל תכניות בתחומי המדעים המדויקים וההנדסה. בפקולטה למדעי ההנדסה בן גוריון פועלות שלל תכניות בתחומים אלה כגון לימודי הנדסת מכונות, לימודי הנדסת כימיה ועוד ובפקולטה למדעי הטבע פועלות שלל מחלקות כגון המחלקה לכימיה, המחלקה למתמטיקה ומחלקות נוספות.


הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל: בטכניון שבחיפה פועלות שלל תכניות בהנדסה, במדעים ובמתמטיקה שבהן הסטודנטים יכולים להסתייע בקרן זו. אלה כוללות פקולטות כגון הפקולטה להנדסת חשמל, הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, הפקולטה למדעי והנדסה של חומרים, הפקולטה למדעי המחשב, הפקולטה למתמטיקה ועוד מספר פקולטות נוספות.


אוניברסיטת בר אילן: סטודנטים באוניברסיטת בר אילן יכולים שלומדים בפקולטה למדעים מדויקים ובפקולטה להנדסה יכולים להגיש מועמדותם לפרויקט. בפקולטות אלה נלמדים מגוון של מסלולי לימוד כגון לימודי הנדסת חשמל, לימודי הנדסת מחשבים, לימודי מתמטיקה, לימודי כימיה, לימודי פיזיקה ועוד.


אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטת תל-אביב פועלות מספר פקולטות שבהן יכולים הסטודנטים להגיש מועמדות, בהן הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעים מדויקים. בשתי הפקולטות הללו ישנן מספר תכניות לתואר ראשון שבהן ניתן להיעזר בסיוע של הקרן.


האוניברסיטה העברית בירושלים: סטודנטים באוניברסיטה העברית יכולים להגיש מועמדותם לתכנית זו אם הם עומדים בכל התנאים ועומדים בפני תחילת לימודיהם בפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע ובפקולטה להנדסה ומדעי המחשב.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה