רוצה פרטים על קורס מנחים לגיל השלישי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס הנחייה לגיל השלישי

רוצה לדעת על קורס מנחים לגיל השלישי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס הכשרת מנחים לגיל השלישי


במציאות שבה בני הגיל השלישי מהווים כעשרים אחוזים מן האוכלוסייה, יש חשיבות רבה להתמודדות עם האתגרים והדילמות הייחודיים המלווים את האוכלוסייה הזו במעגלי החיים. קשישים מתמודדים לא אחת עם שאלות בנושאים כגון מעבר לדיור מוגן או מגורים בבית, יציאה לגמלאות, התנהלות מול רשויות לצורך מימוש זכויות וקבלת הנחות, התמודדות עם מצב בריאותי מורכב וגם עם שינויים תחומי הזוגיות, ההורות והסבאות. לא תמיד ישנה אוזן קשבת אליה יוכלו לפנות לקבלת מידע, להתייעץ ואף לשמוע מילה חמה, שכן הבדידות היא בעיה משמעותית בקבוצת גיל זו לצד נתק מחברים ומשפחה.


מסיבות אלה התהווה לאחרונה תפקיד חדש – מנחים לגיל השלישי. אלה הם יועצים ומדריכים שלהם ידע רב בתחום הזקנה ואתגריה והם יכולים לסייע לאותם אנשים בהתמודדות עם דילמות שונות בחיים. בתפקיד נדרשת הבנה רב תחומית והיכרות עם מושגים מעולמות הבריאות, החוק, הפסיכולוגיה, התרבות ועוד, כדי לספק מעטפת תמיכה מלאה לבני גיל הזהב.


חשוב להדגיש כי בתכנית מכשירים מדריכים לליווי ולתמיכה לאוכלוסייה זו ולא לטיפול רפואי. למעוניינים לקבל כלים לתרפיה לבני גיל הזהב קיימות תכניות לימודי תעודה נוספות, השתלמויות לאנשי צוות רפואי וכן מסלולים אקדמיים בענפים כגון גרונטולוגיה.


משתתפי הכשרה זו יכולים לקבל כלים פרקטיים להשתלבות במקצוע עם זיקה חברתית, שיש בו סיפוק רב, תחושה של שליחות ותרומה לזולת. לאור העלייה בתוחלת החיים והגידול באחוז הקשישים באוכלוסייה הישראלית, הדרישה למומחים בענפים אלה רק צפויה להמשיך ולגבור. דרך התכנית ניתן לפתוח דלת לעשייה משפיעה ומשמעותית, בעזרתה ניתן לתרום להעצמה של בני הגיל השלישי ולהעלאת איכות חייהם.

 

למי מיועד הקורס


לימודי התעודה מיועדים למעוניינים להשתלב בתפקיד חדש שהביקוש לו הולך ועולה, ולקחת חלק בסיוע ותמיכה לבני הגיל המבוגר במגוון של מסגרות. המקצוע מתאים לבעלי יחסי אנוש טובים ותקשורת בין אישית נעימה ורגישה, שבוערת בהם תחושה של שליחות ורצון לתרום לקהילה.


בדרך כלל המסלולים מתאימים לעוסקים בטיפול, בענפי הרווחה, הדרכה, הנחיית קבוצות או אימון, המעוניינים להרחיב את סל הכלים המקצועי ולרכוש מיומנויות לעבודה עם לקוחות בגיל הזהב. המסלול יכול להתאים גם למי שכבר עובדים בפועל במסגרות לאזרחים ותיקים, שברצונם לשכלל ולהרחיב את המיומנויות המקצועיות ולהכיר היבטים נוספים ואקטואליים הרלבנטיים לעבודתם.

 

תכנית הלימודים


לאורך ההכשרה המקצועית המשתתפים מכירים מגוון דרכים בהן ניתן להעניק שירותי תמיכה וייעוץ לבני הגיל השלישי, הן במסגרת פרטנית והן במסגרות קבוצתיות. נלמדות סוגיות רבות היכולות לעלות בתהליך ההנחייה, כגון היבטים אישיים ומשפחתיים, תהליכים משפטיים ומיצוי זכויות וסוגיות בריאותיות ותפקודיות.


המשתתפים מתוודעים למאפיינים הייחודיים של תקופת גיל הזהב ולומדים על אתגרים שעמם מתמודדים בני אוכלוסייה זו. בין היתר דנים בהשלכות קוגניטיביות והתנהגותיות, צורכים פסיכולוגיים וכן מרכיבים בעולם התעסוקה הרלבנטיים ליוצאים לגמלאות ולמעוניינים בתעסוקה בגילים מתקדמים, תוך עיסוק גם בהיבטים מענף האימון לפרישה. הם דנים גם בשינויים ומעברים במעגל החיים, כגון מערכות היחסים עם הילדים, מעבר לתפקיד סבא או סבתא בעידן הדיגיטלי וכן סוגיות בזוגיות ואינטימיות אצל מבוגרים.

 

מתכונת הלימוד

 

אורך הקורסים נע במרבית המוסדות בין שנה אחת לשנתיים. ניתן למצוא קורסים המתקיימים בשעות הערב לצד מסלולים הנערכים בשעות הצהריים או הבוקר וכך יכולים אנשי מקצוע לבחור את ההכשרה המתאימה ביותר לשילוב בלוח הזמנים האישי.


המשתתפים בקורסים רוכשים כלים עיוניים ומעשיים כאחד לצורך הכשרה לתפקיד. את הכלים הפרקטיים ניתן לפתח במהלך תרגילים מעשיים שונים המשולבים בקורסים, כגון דיונים כיתתיים שבהם משתפים אנשי המקצוע בדוגמאות מן השטח ומתוך ניסיונם, בניתוח של מקרי בוחן, בצפייה בסרטים ובהשתתפות בסימולציות. לעיתים מתקיימים פרויקטים שבהם מתרגלים בנייה של תכניות התערבות ותמיכה המתאימות לקשישים. בחלק מן ההכשרות המשתתפים יכולים לקחת חלק בסטאז' יישומי, המתקיים במסגרות חברה וטיפול במבוגרים ובמהלכו ניתן לצבור ניסיון וליישם הלכה למעשה את הכלים הנלמדים להדרכה וסיוע.

 

נושאי הלימוד

 

לאורך הקורס עוסקים המשתתפים במגוון רחב של סוגיות, הנה כמה מהן:

 

 

  • משפחות רב דוריות
  • פיתוח מעגלי תמיכה
  • זוגיות ואינטימיות בגיל הזהב
  • תזונה ובריאות בגילים מבוגרים
  • מניעת אלימות והתעללות בקשישים
  • מאפיינים פסיכולוגיים של הגיל המבוגר
  • פרישה מוקדמת וייעוץ כלכלי לגיל השלישי
  • ועוד

 

תנאי קבלה


מרבית הקורסים מיועדים לאנשי מקצוע מנוסים בתחומים כגון טיפול, אימון אישי, והוראה. בחלק גדול מן המקרים מתקבלים אקדמאים בעלי תואר ראשון או שני בענפים רלבנטיים כגון פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, טיפול באמנות ועוד. יכולים להתקבל גם בעלי הסמכות בתחומים כגון קואצ'ינג או הנחיית קבוצות שברשותם תואר אקדמי.


בחלק מן ההכשרות ישנה דרישה לניסיון מקצועי קודם בעבודה עם אוכלוסיית האזרחים הוותיקים והן מיועדות בעיקר למי שמועסקים בפועל במסגרות שונות לקשישים המעוניינים בהרחבה של סל הכלים המקצועי, כגון עובדים במועדוניות לקשישים, מנהלי בתי אבות ובעלי תפקידים נוספים. מסלולים אלה יכולים להתאים גם לעובדים ברשויות מקומיות ובמרכזים טיפוליים שמעוניינים בהרחבת ההכשרה המקצועית. עם זאת, קיימים גם קורסים שבהם יכולים ללמוד מי שעוסקים בענפי טיפול ורווחה אחרים שברצונם להרחיב את תחומי ההתמחות ולסייע גם למטופלים בגיל מבוגר, או לעסוק בענף ההדרכה ליצירת הכנסה נוספת.


בדרך כלל מתקיימים ראיונות אישיים מול ועדה כדי לקבוע את מידת ההתאמה למסלול. בראיונות נבחנים קורות החיים של המועמדים וכן כישוריהם ותכונותיהם. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת וממסלול למסלול.

 

תעודה


בסיום הקורס מוענקת לבוגריו תעודת גמר מטעם המוסד המלמד. בדרך כלל כדי לקבל את התעודה יש לעבור מבחנים, להגיש את כל המטלות ולעמוד בחובות הנוכחות. במסלולים בהם מתקיים סטאז' מעשי יש להשלים את משך ההתנסות כחלק מן התנאים לקבלת הדיפלומה.

 

אפשרויות תעסוקה


מסלול זה מיועד לרוב לבעלי ניסיון בעבודה עם אוכלוסיית הקשישים וכך מתמקדים בו בהרחבה של סל הכלים הקיים ובייעול של העבודה הנוכחית מול לקוחות מגיל הזהב ובני משפחתם דרך ראייה מלאה יותר של צורכיהם והאתגרים עמם הם מתמודדים. עם זאת, הידע הנרכש בקורס יכול גם לפתוח דלת לקידום מקצועי ואף פיתוח קריירה שנייה והכנסה נוספת. תרפיסטים, מטפלים בקשישים ומדריכים יכולים לפנות לאחר הקורס לסיוע והדרכה כעצמאיים ולהציע את שירותיהם ללקוחות בקבוצת גיל זו.


נוסף על כך, ישנה אפשרות להשתלבות במסגרות המציעות שירותים לקשישים, כגון בתי אבות, מרכזים ומועדוני פנאי וחברות דיור מוגן. גם בתחום הרווחה והשירותים החברתיים ישנה דרישה לאנשי מקצוע היכולים להעניק תמיכה וייעוץ ייעודיים לבני ובנות גיל הזהב.


מוסדות


מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב): במכללה מתקיים קורס חד שנתי, שבו מתקיימים שיעורים אחת לשבוע בבקרים ובשעות הצהריים. התכנית כוללת סטאז' שבו מתנסים בפועל בעבודת הדרכה עם קשישים. במוסד הלימוד מגוון קורסים נוספים בתחום התפקידים בחברה וכן קורסים טיפוליים ומסלולים לתואר ולתעודה בענפי החינוך וההוראה.


אוניברסיטת בר אילן – היחידה לפיתוח מקצועי (רמת גן): ביחידה לפיתוח מקצועי מתקיים קורס שבו מקבלים כלים להדרכה במסגרות חברתיות וקהילתיות וכן מול רשויות ומוסדות. המשתתפים לומדים גם על תחומים כהפגה של סטיגמות כלפי קשישים, שילוב במעגלי הקהילה והתנהלות מול בני המשפחה של הקשישים. הם מתרגלים בפועל את הכלים הללו דרך סימולציות ומפגשים עם מומחים מן התחום. השיעורים מתקיימים בשעות הערב.


מכון אדלר (ראשון לציון וחיפה): זהו מכון למקצועות האימון, היחיסים והמשפחה. מתקיימת תכנית דו שנתית להכשרת מומחים לגיל השלישי, שבו מקבלים כלים להדרכה קבוצתית או פרטנית. המסלול מיועד לאקדמאים. ניתן למצוא קורסים להכשרה מדריכים בהתמחויות נוספות כגון לבני נוער, להורים, למשפחות או לאנשים עם הפרעות קשב.


המכללה האקדמית לחינוך תלפיות (חולון): זוהי מכללה לחינוך המיועדת לציבור הדתי, במסגרת לימודי התעודה בה ניתן למצוא קורס מנחים לפרט ולקהילה לבני גיל הזהב. נלמדים בה נושאים כגון פנאי ותרבות, מיצוי זכויות, משפחות רב דוריות ואף כלים מתחום המיינדפולנס. המסלול פתוח לאקדמאים שלהם ניסיון מקצועי בעבודה עם אוכלוסייה זו.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס מנחים לגיל השלישי?

רוצה לדעת יותר על קורס מנחים לגיל השלישי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים