רוצה פרטים על תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות

רוצה לדעת על תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני MA בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות


מדינת ישראל מורכבת משלל אוכלוסיות ומגזרים, חלק מן הפרטים באותן קבוצות מתמודדים עם קשיים עקב בעיות התאקלמות, אולם המענה הטיפולי הניתן להם כיום אינו תמיד מספק. אוכלוסיות אלה סובלות מתת ייצוג בקרב המטפלים, כלומר קיימים אנשי מקצוע מעטים המגיעים מאותן קבוצות ומבינים את צורכיהן מבפנים וכך יכולים להציע מענה מתאים ומקיף עבורן. לשם דוגמה, מתוך כ – 3,000 פסיכולוגים קליניים הפועלים ביום בישראל רק כ – 24 מהם הם יוצאי אתיופיה ורק כ – 60 מהם מגיעים מהחברה הערבית. מחסור זה נרשם גם במגזר החרדי.


לאחרונה עולה הדרישה בקרב אנשי המקצוע להרחבה והעמקה של הידע התרבותי הנחוץ כדי לספק מעטפת מתאימה של שירותי אבחון וייעוץ אשר מביאים בחשבון את הצורכים הספציפיים של כל קבוצה. מחקרים מראים כי התוצאות של תהליך ההתערבות הופכות לטובות יותר ככל שקיימת קרבה בין המטפלים למטופליהם מבחינת תרבות ושפה. בהתאם לכך שואפים כיום במערכת הבריאות לפתח רגישות לצורכי אותן קהילות, כדי לסייע לייעל ולקדם את המענה הניתן.


המעוניינים להצטרף למגמת השינוי הניכרת במערכת התרפיה הישראלית, שברצונם לפתח קריירה כאנשי מקצוע בעלי רגישות לצורכים של שלל קהילות וקבוצות יכולים ללמוד בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות. אלה הן תכניות חדשות אשר מתמקדות בהכשרה של הסטודנטים לאבחון וטיפול בקהילות עם מאפיינים ייחודיים ובמקביל גם באוכלוסייה הכללית בארץ. הידע הנרכש נוגע בגיוון התרבותי המאפיין את החברה הישראלית ובאופן בו ניתן להתאים את ההתערבות ולפעול ברגישות בהתאם לצורכי כל קהילה.

 


למי מתאימים הלימודים


מסלול זה מתאים לבוגרי לימודי פסיכולוגיה המעוניינים לרכוש ידע אודות סוגיות תרבותיות בעולם הטיפול. התכנית מתאימה במיוחד למי שברשותם רקע בעבודה עם אוכלוסיות מוחלשות וכן למי שמתמצאים בתרבויות שונות ודוברים שפות זרות. כמו כן, התכנית מיועדת לבעלי מודעות חברתית ורצון להשפיע על תמורות בעולם הטיפול הישראלי.

 

תכנית הלימודים


בתכניות אלה מתמקדים בתהליכי טיפול ואבחון לאוכלוסיות עם מאפיינים תרבותיים ייחודיים. חשוב להדגיש כי מדובר בתכניות לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית הכוללות את כל הקוריסם הנדרשים במסגרת ההכשרה הנדרשת, ונוסף עליהם נלמדים קורסים בתחום התרבותי. באופן זה הסטודנטים יכולים להרחיב את סל הכלים המקצועי שברשותם ולהיחשף לנקודות מבט חדשות וחשובות לתרפיסטים, הן בעבודתם עם האוכלוסייה הכללית והן בעבודתם מול קהילות ייחודיות.


במסגרת התכנית הם עוסקים במאפיינים ייחודיים לאותן קבוצות תרבותיות וכן לפסיכופתולוגיות וקשיים המייחדים אותן. הם בוחנים את הביטוי של מאפיינים אלה בראיון, אבחון ותרפיה ומפתחים מיומנויות של רגישות והתאמה של הטיפול לצורכיהן של הקבוצות השונות. בין היתר, דנים בסוגיות העולות בטיפול באוכלוסיית החרדים, בחברה הערבית, בקהילת יוצאי אתיופיה ואוכלוסיות נוספות.


בתואר השני בפסיכולוגיה קלינית הסטודנטים מפתחים את המיומנויות הנדרשות למטפלים ועוסקים בשאלות מרכזיות בתרפיה. הם משלבים בין תיאורטיים, קליניים ומחקריים במטרה להכיר שיטות התערבות ומודלים לאבחון. הם סוקרים שיטות שונות בתחום הפסיכותרפיה כגון דינמי, קוגניטיבי התנהגותי, משפחתי, קבוצתי ועוד. כמו כן, הם עוסקים בהיבטים כגו מצב כלכלי, מעמד חברתי, גיל ועוד וברלבנטיות שלהם לתהליך הטיפולי.

 

מתכונת הלימוד


אורך התכנית הוא שנתיים. באפשרות הסטודנטים לבחור בין מסלול מחקרי שבו כותבים עבודת תזה לבין מסלול עיוני שבו עורכים עבודת גמר.


תכניות אלה משלבות בין לימודים עיוניים לבין התנסות קלינית בשדה. בדרך כלל מוקדשים מספר ימים בשבוע ללימודים העיוניים וכמה ימים נוספים לפרקטיקום. ההתנסות הקלינית נערכת במוסדות בריאות הנפש, אשר מקיימים תשתיות עבודה קליניות רגישות תרבות. במהלכה יכולים הסטודנטים לבחון מקרוב אתגרים בשטח וגם להתנסות הלכה למעשה ביישום המיומנויות הטיפוליות הנלמדות במהלך התואר.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים בתואר השני במסלול זה לומדים שלל סוגיות העוסקים בהיבטים תרבותיים בטיפול הפסיכותרפי. בין היתר נכללים בו הנושאים הבאים:

 

 

תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית במסלול זה, על המועמדים להיות בוגרי לימודי פסיכולוגיה או לימודי מדעי ההתנהגות ממוסדות אקדמיים מוכרים ובממוצע ציונים גבוה. כמו כן יש צורך בציון גבוה בבחינת מתא"ם למיון מועמדים לתואר השני.


במסגרת תהליך הקבלה המועמדים עוברים סדרה של ראיונות אישיים שבהם נבדק הרקע האקדמי והאישי שלהם ונבחנת התאמתם לתכנית זו. לעיתים עליהם למלא שאלונים אישיים או להגיש מסמכי הצהרת כוונות שבהם הם מפרטים את הסיבות בגינן הן מעוניינים ללמוד בתכנית. בדרך כלל יש צורך בהגשת קורות חיים וכן המלצות מגורמים אקדמיים וכן המלצות מגורמים בהתנסות בשדה, המעידות על הישגים וחוזות של המועמדים. המוסדות בוחנים כל מקרה לגופו ומזמנים רק את המועמדים בעלי הנתונים הגבוהים ביותר לראיון בפני וועדה. יש להדגיש כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.

 

 

תעודות


בסיום התכנית סטודנטים העומדים בכל חובותיהם מקבלים תואר שני MA בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות. לרוב יש צורך להשלים את עבודת הגמר או התזה ולסיים את ההתנסות הקלינית כחלק מן החובות לקבלת התואר.


יש לציין כי כדי לעסוק בפועל כפסיכולוגים, יש צורך בקבלת רישיון מטעם משרד הבריאות ורישום בפנקס הפסיכולוגים. לצורך כך עליהם לעבור תהליך הכולל הגשת בקשות והצגת מסמכים, בדיקת זכאות ולאחריה קבלת רישיון זמני ולאחריו קבוע. חשוב להדגיש כי כחלק מן התנאים לקבלת הרישיון יש צורך בהשלמת התמחות – סטאז' – של שנתיים תחת הדרכה. במהלך הסטאז' נחשבים במעמד מתמחים והם עובדים במשרה חלקית או מלאה תחת פיקוח של מדריכים המוסמכים לכך.

אפשרויות תעסוקה

 

בתום התכנית וקבלת הרישיון ניתן להשתלב כמטפלים בשלל מסגרות. פסיכולוגים קליניים נחוצים היום בשלל מסגרות, החל מבתי חולים ומרפאות לבריאות הנפש כחלק משירותי בריאות הנפש הציבוריים וכן במרפאות ומרכזים פרטיים. כמו כן, הם יכולים להשתלב בארגונים ועמותות, במוסדות קהילתיים ובאפיקים נוספים.


הידע שברשות הסטודנטים בתחום הרגישות התרבותית יכול לשרת אותם בעבודתם על מטופלים משלל אוכלוסיות. מטפלים אלה יכולים לסייע בקידום שירותי בריאות הנפש בקרב אוכלוסיות מוחלשות ובייחוד בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית שבה קיים היום מחסור במתן מענה בתחום זה.


מי שמשלימים תואר שני מחקרי עם תזה יכולים להמשיך גם לתואר שלישי. בדוקטורט ניתן לפתח את מיומנויות הניתוח והביקורת ולתרום לעשייה המחקרית אודות טיפול פסיכותרפי תלוי תרבות. לאחרונה ניתן לראות עניין מחקרי רב יותר באותן סוגיות, כאשר חוקרים עוסקים בפיתוח ושכלול שיטות ההתערבות כדי להתאימן לשלל אוכלוסיות וכן חוקרים גם היבטים במדיניות הנוגים לכך. המוסמכים יכולים להצטרף לעשייה זו ולתרום לפיתוח שיח מחקרי פעיל ומשמעותי.

 

מוסדות


המכללה האקדמית אחוה (סמוך לגדרה) - כיום מוסד הלימוד היחיד המפעיל תכנית זו הוא מכללת אחוה. במוסד זה קיימת תכנית עם או ללא תזה. משולבים בה לימודים עיוניים עם התנסות קלינית בשדה, כאשר השיעורים העיוניים נפרשם על פני יומיים שבועיים וההתנסות נערכת ביומיים נוספים. במהלך התכנית לומדים על מאפיינים ייחודיים של קהילות שונות במהלך הטיפול הפסיכולוגי. יש לציין כי הענקת התואר מותנית באישור מל"ג. במוסד הלימוד ניתן למצוא תכניות נוספות לתואר שני וראשון בתחומי המדעים, החינוך ומדעי החברה. בין היתר נלמדים בה תואר שני בייעוץ חינוכי, תואר שני בחינוך מיוחד, תואר שני במינהל מערכות חינוך, תואר שני בתרבות עם ישראל ועוד.


אתם ודאי מעוניינים לדעת היכן עוד מתקיימים הלימודים, מה העלויות ומתי נערך יום פתוח בקרוב. נציגי השירות האישי שלנו כאן עם תשובה לכל שאלה שלכם, אנו ממליצים לכם להיעזר בשירות האישי שלנו חינם וכך לחסוך זמן וכסף.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות