רוצה פרטים על תואר שני ביזמות טכנולוגית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני ביזמות טכנולוגית ומערכות מידע

רוצה לדעת על תואר שני ביזמות טכנולוגית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני ביזמות טכנולוגית MA למהנדסים


כשהנדסה ועסקים נפגשים


ישראל ידועה בכל העולם כאחת ממעצמות הסטארט אפ הגדולות של היום. היא מצטיינת במיוחד בתחומי היזמות הטכנולוגית וההייטק, כאשר אנו שומעים על יותר ויותר מיזמים שנקנים על ידי ארגוני ענק מעבר לים, מקנייתה של חברת "מוביליי" על ידי ענקית התוכנה אינטל ועד לרכישה של מיזמים בתחומים כגון ביוטק או תוכנה. חלק מן הסטארט אפים הללו החלו את דרכם כמיזמים קטנים למדיי, פרי עמלם של קבוצה מצומצמת של יזמים, אשר בסופו של דבר הביאו לרווחים של מיליארדי דולרים.


מה נחוץ כדי לבצע את המעבר מרעיון עסקי חדשני, לחברת הזנק פעילה ומניבה - ועד לאקזיט ששווה מיליארדים? מה יכולים יזמים מתחילים לעשות כדי להפוך את המיזמים שלהם להצלחה? מדובר בתהליך לא פשוט, שמצריך היכרות עם תהליכי השוק ושליטה בכלים מגוונים. היזמים חייבים להבין הן בפן הטכנולוגי של המיזם שלהם והן בממד העסקי שלו כדי להבטיח את הפעילות התקינה שלו ואת האפשרות שלו לפרוץ בשוק, להתגבר על מתחרים ולהביא לרווחים. סוגיות כמו מציאה של מקורות מימון, גיוס של צוותי עובדים, תכנון של האסטרטגיה העסקית של החברה, שיתופי פעולה עם גורמים בארץ ובעולם ושיווק של המוצרים בקרב גורמים אסטרטגיים ורלבנטיים הם רק חלק מהאתגרים שעומדים בפני מנהלים בזירת היזמות של היום.


מי שמחפשים לרכוש את הידע והכלים להפיכת רעיונות מקוריים למיזמים רווחיים יכולים לעשות זאת בתכנית לתואר שני ביזמות טכנולוגית, מסלול ייחודי שמיועד למגיעים מעולם ההנדסה והייטק אשר מציע להם את הכלים למימוש עצמי בתור יזמים מוצלחים. בניגוד לתכניות לתואר שני במנהל עסקים, אשר שמות דגש על הפן העסקי והניהולי של עולם היזמות, תכנית התואר השני ביזמות טכנולוגית מתמקדת בעולם ההנדסי והיא מתנהלת באוריינטציה הנדסית. זהו מסלול שמותאם במיוחד למהנדסים ולעובדים בתחום הטכנולוגי ובתעשיית ההייטק, שמעוניינים לקחת רעיונות עסקיים מבריקים, חדשניים ופורצי דרך ולהפוך אותם לסטארט אפים חיים ובועטים.


למי מיועדים הלימודים


מסלול התואר השני מתאים למהנדסים ממגוון ענפים בעולם ההנדסה, שמעוניינים לפתח את היכולות והכישורים שלהם בפיתוח ובניהול של סטארט אפים טכנולוגיים והנדסיים. הוא מתאים למגיעים מענפים כגון הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת תוכנה, הנדסת מערכות, הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסת חשמל ועד מגוון של תחומים.


המסלול מיועד הן למי שכבר מעורבים בזירת הסטארט אפ השוקקת ויש ברשותם מיזם שנמצא בצעדיו הראשונים, והן למי שמעוניינים להיכנס לתחום היזמות, לקחת רעיונות עסקיים שלהם ולפתח אותן בפועל. אין צורך בהכרח בידע עסקי או כלכלי קודם, אך יש יתרון למגיעים עם ניסיון מעשי בתחומי הפיתוח הטכנולוגי בענפים כגון הנדסה, תוכנה, מדעי החיים ומדעי הטבע.

 


תכנית הלימודים


תכנית זו שואפת להקנות לסטודנטים מגוון רחב של כלים פרקטיים לפיתוח של פרויקטים הנדסיים וטכנולוגיים ולמימוש עסקי שלהם. לאורך התכנית, הם מתוודעים לגישות הנדסיות, מערכיות ועסקיות ולתיאוריות בעולם היזמות והעסקים ובמקביל רוכשים מיומנויות מעשיות שנחוצות בתהליך הפיתוח של סטארט אפים חדשניים, החל מן התכנון הראשוני ועד לניהול של חברת ההזנק הפעילה ולקידום ושיווק של הטכנולוגיות שהיא מציעה בשוק. העקרונות הנלמדים יוצרים חיבור מיוחד בין התחום ההנדסי לבין העולם העסקי ומאפשרים לסטודנטים להעמיק בשני הענפים.


כדי לקבל ידע וכלים נרחבים בפיתוח וניהול של מיזמים וחברות סטארט אפ, הסטודנטים דנים בשלל היבטים של עולם היזמות, לרבות סוגיות כלכליות, שיווקיות, משפטית ואסטרטגיות, לצד היכרות עם נושאים בקניין רוחני וניהולו. הם בונים כישורים ניהוליים ויכולות לקבל החלטות מורכבות בתנאים של אי ודאות ותחת לחץ. נוסף על כך, הם מתמקדים באתגרים שייחודיים לשוק הפיתוח הטכנולוגי ובוחנים כיצד ניתן לקדם חדשנות ויצירתיות בעבודתם של מהנדסים בדרכים שונות.


מתכונת הלימוד


היקפה של תכנית זו לתואר שני הוא שנתיים והיא כוללת ארבעה סמסטרים. הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים עיוניים וגם במגוון של תרגולים מעשיים שמטרתם לאפשר להם להיחשף לתהליכי יזמות ופיתוח סטארט אפים בפועל. מוסדות הלימוד עורכים סיורים לימודיים לחברות הייטק וביו טק, סדנאות פרקטיות בפיתוח וסמינרים על טכנולוגיה יזמית. מדובר בתכנית ללא כתיבת תזה, שבה עורכים עבודת גמר.


כמו כן, במהלך התכנית הסטודנטים יכולים לפתח מיזמים משלהם במסגרת חממות יזמות ואקסלרטורים שונים וכך לצבור קשרים עסקיים ומקצועיים לצד ניסיון מעשי ביזמות. לקראת סיום התכנית, הם מבצעים פרויקט גמר יישומי שבו הם מתכננים ומפתחים מיזם חדשני בליווי של סגל המרצים וכן בשיתוף עם גורמים מובילים מן התעשייה. הפרויקטים הללו יכולים לשמש אותם גם לאחר תום הלימודים כתכניות עסקיות לפיתוח ממשי של מיזמים בשוק.

 


נושאי הלימוד


בתכנית זו לומדים על מגוון של נושאים מעולם היזמות והטכנולוגיה, הנה כמה דוגמאות לתחומים שנלמדים במהלכה:

 

  • פיתוח מוצרים טכנולוגיים
  • מימון ביזמות
  • תהליכים בהנדסת מערכות
  • מצוינות ארגונית
  • יצירתיות בעבודת מהנדסים
  • כלכלה יזמית והנדסית
  • ניהול חברות טכנולוגיה
  • קניין רוחני ביזמות הטכנולוגית
  • קבלת החלטות עסקיות
  • מחקר ופיתוח בחברה הנדסית
  • אסטרטגיה עסקית ושיווק
  • בעיות הנדסיות וחשיבה המצאתית
  • היבטים משפטיים בחברות סטארט אפ    
  • ועוד


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית זו היא לבעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר במקצועות ההנדסה השונים, מוסדות הלימוד מקבלים מועמדים עם ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון. לעיתים מתקיימים ראיונות קבלה לבחינת מידת ההתאמה לתכנית.


תעודה ואפשרויות תעסוקה


לסטודנטים שמשלימים את התכנית ועומדים בהצלחה בכל החובות במהלכה ניתן תואר שני MA ביזמות טכנולוגית על ידי מוסד הלימוד. לאחר תום התואר, הם יכולים לעשות שימוש בכלים הנלמדים כדי להשתלב במגוון אפיקים בשוק הסטארט אפ המקומי והגלובלי בתפקידים כגון פיתוח ומחקר, פיתוח עסקי, שיווק וניהול אסטרטגי. כמו כן, הם יכולים ליישם את הידע הנלמד במסגרת חברות גדולות בתחום הטכנולוגיה, שבהן מעודדים את העובדים לחתור ליזמות ולחדשנות במסגרת תפקידם. הכישורים שנרכשים במהלך התואר השני יכולים גם לסייע למי שכבר פועלים בזירת היזמות לקחת את המיזמים שלהם צעד קדימה, לייעל את פעילות הגורמים השונים של החברה ולהפוך אותה למצליחה ורווחית יותר.


מוסדות

 

 

  • עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה (ירושלים): מכללה זו מציעה תכנית לתואר שני ביזמות טכנולוגית אשר מופעלת על ידי מחלקות ההנדסה השונות של מוסד הלימוד כגון המחלקות לתוכנה, לתעשייה וניהול, להנדסת חומרים, לחשמל ולמכונות. מטרתה של תכנית זו היא להקנות לסטודנטים מיומנויות לקידום ולהנהלת פרויקטים טכנולוגיים והבאתם למימוש עסקי. מסלול זה משלב עבודה יישומית במאיץ סטארט אפים עסקי שבו יכולים הסטודנטים לקדם מיזמים טכנולוגיים בליווי של סגל המרצים, כמו כן מתקיימים בה סיורים ותרגילים מעשיים דרכם מכירים מקרוב חברות וגורמים משמעותיים בזירת היזמות הישראלית. מוסד הלימוד עורך גם תכני לתואר שני בהנדסת תוכנה, שמאפשר לאקדמאים מענפי הנדסת התוכנה והמחשבים לרכוש כלים מתקדמים, תיאורטיים ומעשיים. במכללה זו פועלים גם מסלולים רבים לתואר ראשון במקצועות ההנדסה השונים. הסטודנטים בעזריאלי מכללה אקדמית להנדסה יכולים להיעזר במגוון של מלגות לימודים, אשר ניתנות על ידי המכללה או על ידי גורמים חיצוניים בהתאם להצטיינות לימודית, רקע סוציו אקונומי או השתתפות בפרויקטים שונים.


אתם בוודאי רוצים לדעת היכן עוד ניתן ללמוד מסלול זה, מתי מתקיימים ימים פתוחים ומה עלויות הלימוד. נציגי השירות האישי שלנו נמצאים כאן עם תשובות לכל שאלה. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו וכך לחסוך כסף וזמן יקר.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני ביזמות טכנולוגית?

רוצה לדעת יותר על תואר שני ביזמות טכנולוגית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני ביזמות טכנולוגית