קורס פיתוח Back End
רוצה לדעת על קורס Backend? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס מתכנת Backend - בקאנד
פיתוח Backend, הידוע גם בשם צד השרת, מתייחס לכתיבת קוד תוכנה למסדי הנתונים והשרתים. אפשר לדמות תהליכים אלה ל"מאחורי הקלעים" של הפיתוח, וזאת לעומת מפתחי Front End, או צד הלקוח, שאחראיים על המרכיבים שהמשתמשים רואים באפליקציה או באתר.
מפתחים אלה נדרשים לשלוט בשפות תכנות שונות וכן להבין במסדי נתונים, אלגוריתמים, אבטחת מידע וכלים נוספים. שפות התכנות הנפוצות למפתחים אלה הן PHP, JAVA, פייתון, רובי ואחרות. השוק הוא דינמי והשפות הפופולריות משתנות באופן תדיר, כך שאנשי המקצוע נדרשים ללמוד עצמאית ולהתעדכן במגמות הביקוש כדי להישאר רלוונטיים.
מי שברצונם להכיר את תהליכי הפיתוח הללו יכולים לעשות זאת בקורסים לתעודה המוצעים במוסדות שונים. בקורסים אלה ניתן לרכוש סל כלים נרחב בעולם התכנות ולהתכונן לקראת השתלבות בתפקידים שונים בהייטק. למפתחים אלה יש כיום ביקוש רב בשוק.
למי זה מתאים?
כיום מוצעים קורסים שונים בפיתוח בקאנד, שיכולים להתאים למגוון קהלי יעד. ניתן למצוא קורסים למתחילים המיועדים למי שברצונם לעשות את הצעדים הראשונים לעבר קריירה כמפתחים בהייטק, והם מתאימים גם למי שאין ברשותם ניסיון קודם בתכנות. בדומה להכשרות נוספות במקצועות ההייטק, גם קורס זה מתאים לבעלי זיקה לעולם הכמותי והטכנולוגי.
כמו כן, ישנם קורסים מתקדמים המיועדים למפתחים מנוסים שברשותם מספר שנים של ותק בתכנות. הכשרות אלה יכולות להתאים למי שמעוניינים להרחיב את תחומי ההתמחות וכך להגדיל את אפשרויות התעסוקה.
מה לומדים?
בקורס מתמקדים בהיכרות עם מיומנויות החשובות למפתחי צד שרת. המשתתפים לומדים על פיתוח בשפות שרתים פופולריות ומתמקדים בדרך כלל בשפות תוכנה כגון פייתון, PHP או Ruby. נלמדים גם נושאים מרכזיים בארכיטקטורות אינטרנט הרלוונטיים בפיתוח WEB, היבטים בנגישות למידע וטיפול בדאטה, אבטחת מידע, חוויית משתמש ועוד.
בחלק מן הקורסים נחשפים גם למושגים מרכזיים בפיתוח לצד המשתמש, או Front End, מתוך רצון ליצור "שפה משותפת" עם מפתחי צד לקוח, עמם מפתחי צד השרת נדרשים לא אחת לעבור במסגרת תהליכי הפיתוח.
כמה זמן לומדים?
היקפי הקורס משתנים בהתאם לתכנם הנלמדים ולרמת הלימוד. ישנם קורסים שהיקפם מספר חודשים לצד הכשרות קצרות למפתחים מנוסים המרוכזות על פני כמה ימים רצופים.
מוסדות רבים מציעים מתכונת גמישה ללימודים, שמותאמת לאנשים עובדים המעוניינים ללמוד בשעות הערב.
ברבים ממסלולי הלימוד משלבים בין לימוד תיאורטי לבין תרגולים מעשיים של החומר הנלמד. המשתתפים מתנסים בתרגילים פרקטיים בפיתוח וכך יכולים לצבור ניסיון. כמו כן, חלק מן המוסדות מאפשרים התנסות מעשית בארגונים בתעשייה.
קורסים ברמת מתחילים כוללים לעיתים גם הכנה לקראת ההשתלבות בהייטק. המשתתפים מקבלים הכנה לראיונות עבודה, כתיבת קורות חיים וכלים נוספים שיכולים לסייע להם בצעדיהם הראשונים בתעשייה. הם גם מקבלים סיוע בבנייה של תיק עבודות שאותו הם יכולים להציג בפני מעסיקים פוטנציאליים.
קורסים אונליין
בחלק ממוסדות הלימוד ניתן ללמוד תחום זה גם במתכונת קורס אונליין. קורסים אלה נלמדים באופן מקוון, לעיתים במתכונת למידה לייב באמצעות זום ולעיתים תוך התבססות על צפייה בשיעורים מוקלטים מראש. הקורסים המקוונים מאפשרים למידה מהבית, וכך הם יכולים להתאים לאנשים עובדים המעוניינים במסלול גמיש.
ישנם גם מוסדות המציעים קורסים בלמידה היברידית. בהכשרות אלה, מתקיימים חלק מהמפגשים במתכונת פרונטלית בקמפוס מוסד הלימוד, ומפגשים אחרים נערכים במתכונת אונליין ונלמדים מהבית. הסטודנטים גם נדרשים לבצע מטלות ותרגילים שונים במתכונת מקוונת.
נושאי לימוד
הנה כמה מן הנושאים הנלמדים בקורסים:
- סוגי שרתים
- טכנולוגיות ענן
- שפת הפיתוח PHP
- ארכיטקטורות WEB
- פיתוח בשפת פייתון
- חיבור אתר למסד נתונים
- ועוד
תנאי קבלה
תנאי הקבלה משתנים בין הכשרה להכשרה. קורסים למתחילים מיועדים למי שאין ברשותם ניסיון קודם בתכנות. במסלולים אלה לרוב יש לעבור מבדקים לבחינת מידת ההתאמה ללימודים ולמקצוע. לעיתים מתקיים גם ראיון אישי.
קורסים מתקדמים יותר מתאימים לאנשי תוכנה מנוסים בתחומים רלוונטיים. לרוב יש צורך בניסיון משמעותי בפיתוח בשפת C#, ג'אווה או שפות רלוונטיות נוספות. כמו כן יש צורך בניסיון בעבודה עם מסדי נתונים או מקצועות הדאטה. במוסדות מסוימים יש צורך בתואר אקדמי במקצועות טכנולוגיים או כמותיים, אם כי דרישה זו אינה קיימת בכל מוסדות הלימוד.
איזו תעודה מקבלים?
בסיום הקורס מקבלים בדרך כלל תעודת גמר מטעם מוסד הלימוד. כדי לקבל את התעודה יש לעמוד בחובות הנוכחות, להגיש את כל המטלות והתרגילים ולהשלים את כל החובות הנדרשים.
מהן אפשרויות התעסוקה?
בסיום הקורס ניתן להשתלב במגוון תפקידי פיתוח בתעשיית ההייטק. אפיקי תעסוקה משיקים נוספים כוללים פיתוח בסטארט אפים טכנולוגיים, בחברות פינטק (טכנולוגיה פיננסית) ועוד.
חלק מן המשרות מיועדות למפתחים מנוסים, שלהם מספר שנות ותק בפיתוח בשפות שרת כגון פייתון, ג'אווה, רובי וכדומה, עם זאת ישנן משרות שמתאימות גם לעובדים מתחילים. בחלק מן המשרות ישנה דרישה לבוגרי מדעי המחשב או מקצועות הנדסיים וטכנולוגיים משיקים, אולם במשרות רבות יכולים להתקבל גם מי שאין ברשותם תואר אקדמי.
שכר - כמה מרוויחים?
מפתחי Backend בתחילת דרכם מגיעים בדרך כלל לשכר שבין 18,000 - 21,000 שקלים לחודש. עובדים מנוסים יותר משתכרים בין 25,000 - 35,000 שקלים לחודש. ראשי צוותים ובעלי תפקידים ניהוליים יכולים להגיע למשכורות של 35,000 - 40,000 שקלים ואף למעלה מכך. רמות השכר משתנות בהתאם לקריטריונים כגון שנות הוותק וההשכלה הקודמת של העובדים, וכן לפי גודל הארגון, מיקום בארץ ועוד.
- קראו עוד על שכר בהייטק
היכן לומדים?
- מכללת סלע (רמת גן): מכללת סלע היא מכללה למקצועות ההייטק, במכללה ניתן להכיר טכנולוגיות Back End במסגרת מספר קורסים קצרים לפיתוח אפליקציות WEB, שהיקפם מספר ימים מרוכזים. כמו כן, ניתן ללמוד את התחום במסגרת מסלול ההכשרה למפתחי פול סטאק. בקורס לומדים על נושאים כגון פייתון, שפת C#, פיתוח Node.JS ועוד. במכללה ניתן למצוא קורסים נוספים בתחומים כגון React, פיתוח ווב ועוד.
- פיטנגו אקדמי (רעננה): קורס זה יכול להתאים גם לחסרי ניסיון קודם בפיתוח תוכנה, ובו מכירים טכנולוגיות פיתוח מרכזיות בהייטק. מדובר על הכשרה היברידית המשלבת למידה פרונטלית עם לימודים אונליין. הקורס משלב סטאז' בבית תוכנה.
- PracticU (אונליין): חברה זו מציעה קורסים אונליין במקצועות התכנות, המתבססים על שיעורים מוקלטים מראש. בתחום הבקאנד, ניתן למצוא הכשרות ללימוד פיתוח דוט נט, ללימוד Node.JS, חיבור אתרים למסדי נתונים ועוד.
לימודי המשך אפשריים
בוגרי הקורס שרוצים להמשיך להתמקצע יכולים ללמוד בקורסים נוספים לתעודה. קיים מגוון רחב של קורסים במקצועות ההייטק, שבהם ניתן לפתח את כישורי הפיתוח ולהרחיב את אפשרויות התעסוקה.
- פרונט אנד -קורס פיתוח פרונט אנד, או צד הלקוח, מתמקד בפיתוח WEB של אפליקציות ואתרים. לרוב נלמדים כלים לפיתוח באמצעות JavaScript וכלים נוספים כגון HTML5 ו - CSS. באמצעות עקרונות אלה לומדים כיצד לפתח ממשקים אינטראקטיביים ומתקדמים כפי שנדרש כיום בתעשיית ההייטק.
- פול סטאק - פול סטאק (Full Stack) היא שיטת פיתוח המשלבת בין צד הלקוח וצד השרת, ומתייחסת למכלול השלבים בתהליך הפיתוח החל מהתכנון ועד לקבלת מוצרים מוגמרים. בקורס נחשפים למגוון רחב של שפות פיתוח וגם לכלים טכנולוגיים רלוונטיים. כיום מדובר באחד התפקידים המבוקשים בהייטק.