קורס מדריכי רכיבה טיפולית במכללה האזורית צפת

שירות אישי - צור קשר
קורס מדריכי רכיבה טיפולית במכללה האזורית צפת

קורס מדריכי רכיבה טיפולית - המכללה האזורית צפת

 

ברכיבה הטיפולית משולבים מרכיבים רפואיים, ספורטיביים וחינוכיים. המדריכים עובדים יחד עם המטופלים בדרך להתמודדות עם מגוון אתגרים פיזיים ורגשיים תוך פיתוח חוזק פנימי ובסביבה שאינה מאיימת. במרכזו של הטיפול נמצא הקשר המיוחד שנרקם בין המטפל, המטופל והסוס ודרכו לומדים המטופלים להתגבר על קשיים שונים ולפתח משאבים פנימיים.


מדריכי רכיבה המעוניינים לפתח את הקריירה ולעסוק גם בתהליכים טיפוליים משמעותיים יכולים ללמוד בקורס מדריכי רכיבה טיפולית המתקיים במכללה האזורית צפת. קורס זה מתקיים בפיקוח של מנהל הספורט, ונערך בשיתוף עם חווה טיפולית בגליל - "חוות נוף הרים". חיילים משוחררים יכולים ללמוד על חשבון כספי הפיקדון, המסלול יכול להתאים גם לאנשי הוראה המעוניינים ללמוד בשנת השבתון. בוגרי הקורס יכולים להשתלב כמדריכי רכיבה טיפולית במגוון חוות ומרכזי טיפול ולסייע לילדים, צעירים ומבוגרים. כמו כן, בוגרים העומדים בדרישות יכולים להשתלב בחוות נוף הרים.


תכנית הלימודים


מטרת התכנית היא הכשרתם של מדריכי רכיבה טיפולית שמודעים ליכולותיהם של הסוסים ולהשפעות הסוסים על המטופלים. לאורך הקורס נלמדות טכניקות הדרכה ורכיבה תוך היכרות עם פרקטיקות טיפוליות בעזרתן ניתן לסייע למגוון אוכלוסיות.


בחלקו העיוני של קורס פסיכולוגיה זה נלמדים מבואות בפסיכולוגיה, אנטומיה, פתולוגיה וענפי יסוד נוספים. לאחר מכן נלמדים תהליכי התפתחות תקינה ופתולוגית תוך היכרות עם סוגי לקויות שבהם יכולה הרכיבה הטיפולית לסייע. המשתתפים ממשיכים ורוכשים מיומנויות טיפוליות מתאימות ומתוודעים לאופן שבו תנועת הסוסים משפיעה על רוכבים טיפוליים.


בחלק המעשי של ההכשרה נלמדים באופן יישומי תהליכי ההדרכה. המשתתפים מתנסים הלכה למעשה בעבודה מול מטופלים ונדרשים להפגין בפועל את הכישורים שברשותם.


מתכונת הלימוד


הקורס כולל 411 שעות לימוד אקדמיות. הוא כולל כאמור מרכיב עיוני וחלק מעשי שבו מתנסים בפועל בעבודה עם מטופלים בחווה, ועוברים בחינות מעשיות.


יש לציין כי בסיומו של הקורס יש צורך להשלים 150 שעות של סטאז' מעשי בהדרכת רכיבה טיפולית.

 

נושאי הלימוד


בין הנושאים שאותם לומדים משתתפי הקורס אפשר למנות את התחומים הבאים:

 

 

  • לקויות פיזיות
  • טכניקות בהדרכה
  • מיומנויות טיפוליות
  • פתולוגיה ואנטומיה
  • התפתחות נורמלית
  • השפעת תנועות הסוס על הרוכבים
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


במכללה האזורית צפת ניתן לקחת חלק גם בקורס מדריכי רכיבה, שבו יש צורך ללמוד כחלק מתנאי הקבלה לקורס הרכיבה הטיפולית. כמו כן, נערכים במכללה לימודי תעודה בענפים נוספים, שדרכם ניתן לקדם את הקריירה. הכשרות אלה כוללות בין היתר קורס יועצים ומאמנים לכלכלת המשפחה, קורס יועצי משכנתאות, קורס הום סטיילינג, קורס הנהלת חשבונות ועוד. בחלק מאותן הכשרות ניתן ללמוד לקראת בחינות לקבלת תעודות גמר ומקצוע מטעם גורמים ממשלתיים שונים.

 

תנאי קבלה


מועמדים המעוניינים להתקבל לקורס זה נדרשים להיות בני 20 ומעלה ולהציג אישורים רפואיים חתומים על ידי רופא המעידים על כשירות גופנית למקצוע זה. כמו כן, עליהם להיות מדריכי רכיבה מערבית או רכיבה אולימפית או לחלופין סטודנטים ללימוד ענפים אלה במהלך הקורס. ישנה עדיפות למועמדים בעלי תעודת המלצה מטעם מדריכי או מאמני רכיבה, רכזי רכיבה טיפולית או מנהלי חוות, המעידות על הניסיון המקצועי המתאים. כחלק מתהליך הקבלה עליהם לעבור מבחן כניסה וראיון אישי ולהציג אישור המעיד על היעדר עבירות מין.

 

תעודה


לבוגרי המסלול ניתנת תעודה על ידי המכללה האזורית צפת בשיתוף עם חוות "נוף הרים בגליל". כדי להיות זכאים לדיפלומה יש צורך בהסמכת רכיבה לימוד, רכיבה מערבית או רכיבה אולימפית. כמו כן, על המשתתפים להיות נוכחים ב - 80 אחוזים מן המפגשים, להגיש את כל המטלות ולעמוד בשעות הסטאז' בסיום ההכשרה. עליהם לעבור גם בחינות עיוניות ומעשיות, כאשר הציון העובר במבחן הוא 70 לפחות.

למידע נוסף לחצו: המכללה האזורית צפת
עוד מסלולי לימוד - המכללה האזורית צפת