רוצה פרטים על לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות ירוקה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי ביוטכנולוגיה בהתמחות חקלאות ירוקה

רוצה לדעת על לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות ירוקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות במגמה ירוקה לתואר ראשון


תעשיית הביוטכנולוגיה הישראלית חווה בעשורים האחרונים צמיחה משמעותית, אחד מענפי המשנה של תעשייה זו הוא הגרינטק, או טכנולוגיה ירוקה, ענף שלו קשר הדוק עם ענף החקלאות. בתחום זה מתמקדים החוקרים בפיתוח של יבולים וגידולים חדשניים תוך צמצום הפגיעה בסביבה. כמו כן, הם עוסקים בפיתוח של פתרונות מתקדמים להתמודדות עם זיהומים אקולוגיים ופגיעות במשאבי הטבע, כגון זיהומי מים וקרקע שעשויים להביא לפגיעה הן באדם והן בכלכלה.


במסגרת לימודי ביוטכנולוגיה ניתן במוסדות לימוד מסוימים לבחור בהתמחות חקלאות ירוקה. זוהי מגמה הנלמדת כחלק מן התואר הראשון ובה ניתן להתמקד בפיתוחים ביוטכנולוגיים אקולוגיים ומתקדמים תוך לימוד במגוון קורסים ומעבדות.


בעידן של גידול מתמיד באוכלוסיית העולם ישנה חשיבות גדולה מאי פעם לפיתוח של מוצרי מזון חדשים, לייעול של גידול היבולים ולפיתוחים של זנים העמידים יותר בפני פגיעות מזג האוויר. ביוטכנולוגים וחוקרים עוסקים בין היתר במחקר ופיתוח טכנולוגיות מתקדמות שיכולות לשנות את חייהם של אנשים רבים בכל העולם, וכן לתרום לחיזוק וקידום הכלכלה המקומית בארץ. ישראל נחשבת היום לאחת המעצמות המובילות בפיתוח וייצוא של טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות ומדי שנה נעזרות בשירותיה מדינות מכל רחבי העולם. בוגרי מגמה זו פותחים דלת להצטרפות למהפכה זו וכן למגוון קריירות בענפי האקולוגיה והשמירה על הסביבה, הרלבנטיות מתמיד לאור שינויי האקלים העוברים על עולמנו.

 

למי מתאים המסלול


תכנית זו מיועדת למעוניינים להשתלב בענפי הביוטק והחקלאות האקולוגית ולרכוש כלים מעשיים ומחקריים להשתלבות במגוון תפקידים בתעשייה הביוטכנולוגית. היא יכולה להתאים גם לחקלאים שברצונם להרחיב את הידע והכלים שברשותם ולרכוש מיומנויות טכנולוגיות מתקדמות לשכלול שיטות העבודה ולמניעת פגיעות בסביבה.


ענף זה משלב בין היבטים במדעים, בחקלאות ובתחומי מדעי החברה כגון כלכלה וניהול וכך מתאים לבעלי ראייה רב תחומית. הוא יכול להתאים לבעלי כישורים ריאליים מתקדמים שיש להם גם זיקה לענפים כגון כלכלה וסביבה.

 

תכנית הלימודים


סטודנטים הלומדים במגמת התמחות זו מקבלים ידע נרחב בתחום החקלאי והאקולוגי שנחוץ בתהליכי פיתוח ומחקר בתעשיית הביוטק. הם משלבים בין לימודים בקורסים הכלליים בתואר לבין קורסים מעולם החקלאות וכך עוסקים במבחר סוגיות הנוגעות למדעי החי והצומח, מים, קרקע, גנטיקה של צמחים, השבחת זנים ועוד. הם מתוודעים גם לתחום האגרוטק (טכנולוגיה חקלאית) ולפיתוחים טכנולוגיים חדשניים ופורצי דרך המשולבים ביום בתעשייה במטרה לייעל את העבודה. משולבים בתכנית היבטים תיאורטיים עיוניים, עם סוגיות פרקטיות ואקטואליות וכן מושם דגש על פיתוח מיומנויות מחקר שיכולות לסייע לאנשי המקצוע.


כמו כן, מושם דגש גם על תחום מדעי הסביבה והאקולוגיה. הסטודנטים לומדים על שיטות ירוקות ומתקדמות לטיפול ביבולים, להדברה ביולוגית ולפיתוח צמחים ללא פגיעה בסביבה. כמו כן, הם לומדים על הפן הסביבתי בניהול משאבים בתעשייה הביוטכנולוגית כגון הקצבת מים וחומרים לתהליכי השקייה וטיפול בצמחים. נלמדים גם היבטים ניהוליים וכלכליים בעבודתם של עובדים בענף זה, תוך עיסוק גם בכלכלה ירוקה ובת קיימא.

 

מתכונת הלימוד


זוהי אחת ההתמחויות במסגרת לימודי ביוטכנולוגיה, אורכם של הלימודים שלוש שנים והם מתקיימים בדרך כלל במתכונת לימודי יום מלאה שבה לומדים בארבעה או חמישה ימים בשבוע, משעות הבוקר ועד הערב. את המגמה בוחרים לעיתים בשנה הראשונה עם ההרשמה לתואר ולעיתים בשנה מתקדמת יותר.


במסגרת הלימודים בהתמחות הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה ייעודיים של המסלול נוסף על הקורסים הכלליים בתואר. כמו כן, הם עורכים פרויקטים מחקריים במעבדות שבהם הם מפתחים מיומנויות מחקריות ונחשפים למגוון של טכנולוגיות חדשניות בתחום האקולוגי. בדרך כלל לקראת סיום הלימודים עורכים פרויקט מסכם בהנחייה של הסגל ובשיתוף עם גופים וחברות מתעשיית הביוטק.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים במגמות בתחום זה לומדים מגוון של נושאים, כגון:

 

 

  • מיקרוביולוגיה
  • סוגיות בבוטניקה
  • ביולוגיה של עצים
  • אנטומיה של צמחים
  • חרקים ומזיקים ליבול
  • ניהול שטחים פתוחים
  • שיטות השבחת צמחים
  • כלכלה ומימון בחקלאות
  • זיהום אוויר ומטאורולוגיה
  • התעשייה הביו פרמצבטית
  • ניהול משאבי מים בישראל
  • ועוד

 

תנאי קבלה


הקבלה למסלול נעשית במרבית המקרים על סמך שקלול של הציונים בפסיכומטרי ובתעודת הבגרות. מכיוון שמדובר במקצוע ריאלי ומדעי המועמדים נדרשים לרוב לציון גבוה ברמת 4 או 5 יחידות במתמטיקה ובמקצועות מדעיים מורחבים אחרים, כגון בגרות בביולוגיה, בגרות בכימיה או בגרות בפיזיקה.


במקרים מסוימים ניתן להתקבל לביוטכנולוגיה ללא פסיכומטרי. מועמדים אלה מתקבלים על סמך ממוצע ציונים גבוה בבגרויות, המשתנה ממוסד למוסד. במקרה זה יש להיבחן בבחינת אמי"ר או אמיר"ם לסיווג רמת האנגלית.


מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לביוטכנולוגיה יכולים לעיתים לעבור מכינה ייעודית כדי לשפר את סיכויי קבלתם. ציוני המכינה מחליפים לרוב את תעודת הבגרות. במכינה לומדים מספר מקצועות יסוד מדעיים ונבחנים במספר בחינות פנימיות.
חשוב להדגיש – תנאי הקבלה משתנים מעת לעת ומומלץ לוודא אותם מול מוסדות הלימוד.

 

תעודה


בסיום הלימודים מקבלים הסטודנטים תואר ראשון B.Sc. בביוטכנולוגיה מטעם המוסד המלמד. תחום ההתמחות מצוין על גבי גיליון הציונים בלבד ולא על התואר עצמו.

 

אפשרויות תעסוקה


בוגרי המגמה יכולים להשתלב במגוון אפיקים בתעשייה הביוטכנולוגית ובענף האגרוטק והטכנולוגיה הירוקה בתפקידי מחקר ופיתוח. הם יכולים ליישם את הידע שרכשו בתהליכי הפיתוח וההטמעה של יבולים ומורי מזון וכן לעסוק בייעול של מערכות קיימות לטיפול בבעלי חיים ובצמחים. לאחר התואר נפתחות גם אפשרויות תעסוקה גם בתעשיות משיקות כגון כימיקלים, אנרגיה ותרופות שגם בהן נחוץ ידע מתקדם בענף הצומח וכן בתחום הסביבתי. באפשרותם להעניק גם ייעוץ ותכנון סביבתי וחקלאי לחברות ומפעלים וכן לחקלאים אודות תהליכי דישון, השקייה והדברה יעילים וירוקים יותר.


בוגרים המעוניינים להמשיך לפתח את הידע שברשותם, אשר שואפים להשתלב באפיקים מחקריים אקדמיים יכולים להמשיך לתואר שני בביוטכנולוגיה או בענפים משיקים כגון אקולוגיה וסביבה. לאחר מסלולים מחקריים עם תזה ניתן להמשיך גם לתואר שלישי ולהשתלב בתפקידי חוקרים ומרצים באקדמיה. המשך לתארים מתקדמים יכול גם להעניק יתרון מסוים בחלק ממשרות המחקר והפיתוח בתעשייה.

 

מוסדות


קיימים מספר מוסדות לימוד שבהם הסטודנטים יכולים לבחור במגמות לימוד בתחום החקלאות הירוקה במהלך הלימודים לתואר הראשון. הנה כמה מהם:


המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל): במכללה ניתן ללמוד במסלול חקלאות שבו שמים דגש על יישומים ירוקים בחקלאות העכשווית. מוסד הלימוד נמצא באזור מרכזי בתעשייה החקלאית הישראלית שבו נערכים מחקרים בענף זה, הסטודנטים לוקחים חלק בסיורים בתעשיות אלה ומתנסים בעבודה במעבדות וכך צוברים ניסיון פרקטי. במסגרת לימודי ביוטכנולוגיה בצפון במכללה זו מתקיימים גם מסלול ביו דאטה ומסלול מדעי הרפואה.

 

האוניברסיטה העברית – הפקולטה לחקלאות: בין המסלולים בפקולטה זו באוניברסיטה פועלת תכנית ביוטכנולוגיה בחקלאות. זוהי תכנית המשותפת למספר חוגים בהם אגרואקולוגיה, מדעי הצמח, מדעי בעלי החיים, ביוכימיה וכלכלת סביבה וניהול. בתכנית נלמדים נושאים הנוגעים לעולם הצמחים ובעלי החיים וכן לטכנולוגיות מזון. מתקיימים קורסי מעבדה שבהן רוכשים כישורי מחקר ונחשפים לפיתוחי ביוטק חדשניים. ניתן לבחור מבין כמה מסלולי לימוד ובהם בעלי חיים וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, בריאות הצמח וכלכלת סביבה. מתקיימת גם התמחות ביו כלכלה שבה לומדים על נקודות השקה שבין מדעי החיים ומדעי החברה, תוך התמקדות בסוגיות פיננסיות ואקולוגיות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות ירוקה?

רוצה לדעת יותר על לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות ירוקה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי ביוטכנולוגיה וחקלאות ירוקה
שאלות הגולשים בנושא
לימודי ביוטכנולוגיה בתחום החקלאות